Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas autosportists Andrēass Mikelsens no "Volkswagen" komandas, par spīti tehniskām problēmām ar mašīnu, saglabājis vadību pēc Austrālijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pēdējā - trīspadsmitā - posma otrās dienas.

Sestdien dalībnieki veica septiņus ātrumposmus, kuros pa divām uzvarām guva Mikelsens un soms Jari Mati Latvala ar "Ford".

Tomēr vienā no "dopiem" Mikelsenam radās problēmas ar sajūga pedāli, tāpēc pārsvars kopvērtējumā pār savu komandas biedru Sebastjanu Ožjē no Francijas, kurš jau ir garantējis šī gada pasaules čempiona titulu, no 15 sekundēm saruka līdz divām.

"Vienā no līkumiem trāpīju uz akmeņa, kurš uzsita pa mašīnas apakšu tā, ka sajūga pedālis piespieda bremžu pedāli, tāpēc atlikušo distanci veicu ar piespiestu bremzi," ķibeli raksturoja norvēģis.

Iepriekšējo trīs gadu pasaules čempions Ožjē uzvarēja vienā no dienas ātrumposmiem, tagad līderim zaudējot tieši divas sekundes.

Tikmēr uz trešo vietu pakāpies jaunzēlandietis Haidens Padons ar "Hyundai", kurš līderim zaudē 12 sekundes.

Jau ziņots, ka šī gada konstruktoru kausa ieguvēja "Volkswagen" nolēmusi atteikties no dalības WRC čempionātā, turklāt šīs komandas braucēju nākotne ir neskaidra.

Par WRC čempionu Ožjē tika kronēts oktobrī Katalonijā, tiekot pie sava ceturtā titula pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma Ožjē kontā ir 247 punkti, bet viņam ar 143 punktiem seko beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"), kamēr 129 punkti ir Mikelsenam.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem, bet šogad viņam ir sešas uzvaras 12 posmos. Čempiona titulu francūzis pērn bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012. gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču sezonas gaitā tika atcelts etaps Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!