Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotāji MINI savu Dakaras rallija programmu pagarina vēl uz diviem gadiem un šajās prestižajās sacīkstēs startēs vismaz līdz 2017.gadam, paziņojusi kompānija.

"Dakaras rallijs ir vissmagākā pārbaude kā braucējiem, tā tehnikai, tāpēc ir vienas no aizraujošākajām motoru sporta sacīkstēm, turklāt Dakaras rallijs ļauj MINI parādīt sevi globālai auditorijai," saka MINI vecākais viceprezidents Johens Gollers. "Šie stratēģiskie mērķi un mūsu vēlme neapstāties pie sasniegtā bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nolēmām pagarināt mūsu Dakaras rallija programmu, sadarbību ar mūsu partneri "X-Raid" turpinot līdz 2017.gadam."

Kā zināms, MINI uzvarējuši pēdējos trīs Dakaras rallijos, sākot ar 2012.gadu.

2015.gada Dakaras rallijā pieteiktas kopumā 10 "MINI ALL4 Racing" automašīnas, kas pārstāvēs kopumā trīs komandas. Lielākā būs "X-Raid Team" ar sešām ekipāžām, "Monster Energy Rally Raid Team" būs trīs mašīnas, ko pilotēs ļoti spēcīgi un Dakaras rallijā pieredzējuši braucēji - spānis Hoans "Nani" Roma, argentīnietis Orlando Terranova un polis Kšištofs Holovčics. "Qatar Rally Team" pārstāvēs pazīstamais katarietis Nasers Al-Atija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!