Foto: Raimonds Volonts

Pagājušajā nedēļā Biķernieku trasē norisinājās Minišosejas 4. posms, kurā pirmo uzvaru šosezon izcīnīja ar "Subaru Impreza" startējošais Jānis Hāns, sīvā cīņā apsteidzot otrā posma uzvarētāju Juri Jevhutu ar "Mitsubishi Lancer Evo".

Tāpat kā pirms trešā posma, arī šoreiz otrdienas vakara treniņš notika lietainos apstākļos. Tomēr uz ceturtdienas sacensībām laika apstākļi bija noskaidrojušies un priecēja ar īstu vasaras sauli. Uz starta izgājušajiem 48 dalībniekiem šoreiz bija jābrauc pa tehnisko, bet interesanto Biķernieku trases moto apli.

"1600" klasē gan šī konfigurācija nekādus pārsteigumus neieviesa, jo bezierunu uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Mārcis Pakalns ar "Honda CRX". Tuvākais sekotājs ar 11 sekunžu deficītu bija Kaspars Šmits ("Honda Civic"), bet trešajā vietā ierindojās Artis Bērziņš ar "Ford Puma".

Pēc pagājušā posma aizraujošās cīņas "2000" ieskaitē šoreiz sekunžu cīņas izpalika, jo ar jaunām riepām konkurentiem netverams bija Kristaps Narubins ("Honda Civic"). Otrajā vietā Renārs Zapackis ("Honda Integra"), bet goda pjedestālu noapaļoja ar "VW Golf" braucošais Nauris Aizsils. Jāatzīmē, ka Aizsilam uz papēžiem mina Edvards Pavlovskis ("Honda Civic"), kuru no pjedestāla trīs apļu summā šķīra vien nepilna sekunde.

"3000" klasē pirmo reizi šogad uz starta izgāja pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Roberts Rode, kurš šosezon piedalās Baltijas autošosejas čempionātā. Interesantā cīņā gan beigās par 1,4 sekundēm ātrāks izrādījās sezonas līderis Andris Čats ("BMW 330"), attiecīgi Rode ar "Toyota Corolla" otrais. Kā trešais šoreiz finišēja ar "BMW 325" startējošais Reinis Vilkaitis.

Ātrākajā "Open" ieskaitē savu pirmo sezonas uzvaru izcīnīja jau iepriekšminētais Jānis Hāns, par divarpus sekundēm pārspējot kopvērtējuma līderi Juri Jevhutu. Trešās vietas godā šoreiz Edgars Freivalds ar "Mitsubishi Lancer Evo".

"PRO2000" klasē trešā uzvaru pēc kārtas Elvim Turānam (BMW 3. sērija), uzvarot Ēriku Kursišu ("Opel Astra") un Voldemāru Kalvi (BMW 3. sērija). Dāmās šosezon vērojama apskaužama rezultātu stabilitāti, jo jau trešās sacensības pēc kārtas goda pjedestālu veidoja Zane Lielkāja ("Mitsubishi Lancer Evo"), Elīza Vectirāne ("MG ZR") un Anastasija Kozlovska (BMW 5. sērija).

Nākamais Minišosejas treniņš norisināsies 1. augustā, bet piektā posma sacensības divas dienas vēlāk – 3. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!