„Mitsubishi” komanda pirmo ātrumposmu Āfrikas kontinentā noslēdza otrajā un ceturtajā vietā. Komandas vadošie piloti Stefans Petransels un Luks Alfāns ieņem arī attiecīgas pozīcijas automobiļu kopējā ieskaitē.
Komandas pārstāvis Luks Alfāns šajā posmā finišēja 31 sekundi aiz saviem komandas biedriem un saglabā ceturto vietu kopvērtējumā aiz francūža Bruno Sabī. Divkārtējais čempions Hiroši Masuoka zaudēja septiņas minūtes pārdurtās riepas dēļ un tāpēc no septītās pozīcijas noslīdēja uz 14. kopvērtējumā. Žoans Roma, 2004.gada uzvarētājs motociklistu konkurencē, ceturto posmu noslēdza 14.pozīcijā, un vāciete Andrea Maijere, kura „Mitsubishi” rūpnīcas komandu vienīgā pārstāv ar „L200” pikapu, bija 17.

„Es saviem braucējiem liku nepārcensties, bet braukt atturētā un prātīgā manierē pirmajos divos Āfrikas ātrumposmos,” norāda komandas direktors Serijens. „Šeit var vairāk zaudēt, nekā iegūt, ja pārcenšas. Mēs to sapratām no Marokas rallija jūnijā – šajos posmos ļoti viegli var pārdurt riepas, akmeņi ir ļoti asi.”

„Līdz šim es esmu apmierināts ar komandas kopējo sniegumu. Esmu runājis ar katru no pilotiem, un viņiem ir sava stratēģija. Žoans Roma sacīkstes uzsācis diezgan veiksmīgi. Es viņam teicu, ja viņš jūtas pārliecināts, tad var braukt arī drošāk, bet vispirms gribu, lai viņš pie stūres jūtas komfortabli.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!