Sestdien, 2. jūlijā Tukumā norisinājās pilsētas domes kausa izcīņa motokrosā. Neveiksmīga un skumja šī diena paliks atmiņā Uģa Mētras piederīgajiem, draugiem un Motosporta federācijas pārstāvjiem, kas šoreiz skatījās Uģa pēdējo motokrosa braucienu.
Brauciena laikā sportists piedzīvoja neveiksmīgu kritienu un no gūtās traumas mira. Lai arī trasē, nodrošinot operatīvu pirmo palīdzību, ārsti centās glābt sportista dzīvību, šīs brauciens viņam bija liktenīgs.

Apzinoties šī sporta veida risku un ātrumu, kā viena no nozīmīgākajām un prioritārajām prasībām organizatoriem ir nodrošināt prasmīgu un ātru pirmo palīdzību trasē. Tomēr bieži pat prasmīga darbība liedz glābt no tik smagiem un traģiskiem gadījumiem, kas vairs nav ārstu profesionalitātes atkarīgs.

Latvijas Motosporta federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību U. Mētras piederīgajiem un tuviniekiem. Kasparam Cveiģelim, Latvijas Motosporta Federācijas prezidentam, šis ir grūts brīdis, zaudēts draugs, labs sportists un cīņu biedrs.

„Motosports ir risks, ko apzinās ikviens sportists, stājoties pie starta barjeras, tas ir mērķtiecīgs un vīrišķīgs sporta veids, tomēr ne vienmēr viss notiek tā, kā mēs to vēlamies,” norāda K. Cveiģelis.

Šobrīd motosporta biedri ne tikai Latvijā, bet arī tie, kas pārstāv Latviju pasaulē, ir kopā arī ar visiem, kas sēro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!