Foto: Publicitātes foto
Latvijas motokrosa blakusvāģu ekipāža ar pilotu Jāni Daideru un kantētāju Kasparu Stupeli sestdien Francijā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta (PČ) ceturtā posma kvalifikācijas braucienā.

Kvalifikācijas A grupā uzvarēja Nīderlandes pilota Etjēna Baksa ekipāža, kamēr Daideris ar Stupeli bija piektie.

Savukārt B grupā ātrākais bija franču pilots Valantēns Žiro ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku, kamēr sestajā pozīcijā ierindojās Mārvins Vanlušens no Beļģijas un Haralds Kurpnieks. Tikmēr tikai devītie bija beļģis Kristofs Santermanss ar latviešu kantētāju Lauri Daideru.

Sacensības gaidāmas svētdien, bet pēc posma Francijā nākamnedēļ pasaules čempionāta dalībnieki sacentīsies Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Maija beigās Mucenieks ceturtdien Francijas čempionāta piektā etapa treniņbraucienā guva ribu traumu un sākotnēji nebija skaidrības, vai viņš varēs piedalīties šajā pasaules čempionāta posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 136 punktiem ir Bakss, kamēr Žiro/Mucenieks ar 126 punktiem ir otrie. Tikmēr Daiders/Stupelis un Vanlušens/Kurpnieks guvuši pa 74 punktiem, abām ekipāžām noslēdzot pirmo devītnieku, bet desmitajā pozīcijā ar 57 punktiem ir Santermanss ar L.Daideru.

Vienīgā pilnībā nokomplektētā Latvijas ekipāža šajā pasaules čempionāta sezonā J.Daiders/Stupelis iecerējuši šajā sezonā cīnīties par vietām pirmajā pieciniekā.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā - Ķegumā un Stelpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!