Latvijas talantīgais motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja 11.vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā sezonas ceturtajā posmā MX2 klasē.

Pirmajā braucienā Jonass finišēja 9.vietā, bet otro braucienu latviešu motobraucējs noslēdza 12.pozīcijā. Tikmēr Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajā braucienā ierindojās 15.vietā, bet otrajā finišēja 17.

Pirmo braucienu negaidīti veiksmīgi iesāka Justs, kurš pēc pirmā apļa atradās otrajā vietā, tomēr drīz vien viņu apsteidza Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un Jonass. Vēl pēc desmit nobrauktām minūtēm Justs bija sestajā vietā, turot aiz sevis francūzi Dilanu Ferandisu, bet Jonass bija ceturtais. Tomēr turpinājumā abi latvieši krita arvien zemāk, Jonasam pirmo braucienu noslēdzot devītajā pozīcijā, bet Justs finišēja 15.vietā.

Pārliecinoši uzvaru guva Herlingss, kuram Jonass zaudēja 55 sekundes, bet Justs atpalika par minūti un 16 sekundēm.

Otrajā braucienā Jonass pēc pirmā apļa bija desmitajā pozīcijā, bet Justs astoņas vietas aiz viņa. Sestajā aplī latviešu motobraucējiem izdevās nedaudz uzlabot sniegumu, kad Jonass pakāpās uz devīto vietu, bet Justs - uz 15.pozīciju. Tomēr nākamais aplis Justam bija īpaši neveiksmīgs, kad viņš atkrita uzreiz par astoņām pozīcijām. Savukārt pēc deviņiem apļiem Jonass atkrita par trim pozīcijām, bet nākamajā, 17.aplī, Justs jau bija pakāpies uz 18.pozīciju, bet līdz finišam viņš spēja sasniegt 17.vietu.

Uzvaru otrajā braucienā izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, kurš līderpozīcijās atradās visos sacensību apļos.

Jonass ceturto sezonas posmu noslēdza 11.vietā, bet Justs izcīnīja 16.pozīciju.

Kā zināms, šo sezonu Jonass ir iesācis lieliski, jo sezonas pirmajā posmā Katarā viņš bija sestais, bet pēc tam nākamajās sacensībās Taizemē un Argentīnā guva otrās vietas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 172 punktiem ir Herlingssm, bet 13 punktus no viņa atpaliek Fernandiss. Savukārt Jonass ar 133 punktiem saglabā trešo pozīciju.

Tikmēr Justs ar 44 punktiem kopvērtējumā pacēlies uz 16.pozīciju.

Savukārt Latvijas motobraucējs Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") savās šīs sezonas pirmajās sacensībās prestižākajā MXGP klasē pirmajā braucienā ieņēma 25.vietu, bet otrajā finišēja vēl par pozīciju zemāk, tādejādi neizcīnot punktus.

Uzvaru šajā posmā izcīnīja vācietis Maksimiliāns Nagls.

Iepriekšējās sezonas MXGP klases noslēguma kopvērtējumā savā karjerā augstāko 13.vietu guva Matīss Karro, kurš starpsezonā vienojās par atgriešanos "MVR-D Honda" komandā, kas nenodrošinātu latvieša dalību pasaules čempionātā. Turklāt februārī Karro savainoja ceļgala krusteniskās saites un trasē varēs atgriezties vien tuvākajā laikā.
Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!