Foto: Publicitātes attēli

2018. gada otrajā pusē pasaules rallija čempionātā (WRC) debitēs jaunais "VW Polo GTi R5" automobilis, vēsta čempionāta oficiālā mājas lapa.

Vācu autoražotājs "Volkswagen" atklājuši jaunās rallija mašīnas gaidāmo vizuālo izskatu. Tā būvēta uz sestā paaudzes "VW Polo" bāzes atbilstoši R5 klases tehniskajiem noteikumiem. Jauno rallija auto varēs iegādāties profesionālās komandas un privātie braucēji, un ar to varēs piedalīties arī WRC otrajā spēcīgākajā ieskaitē, WRC2. Tiek solīts, ka "VW Polo R5" pārdošana sāksies līdz ar WRC Vācijas posmu.

"Ar "VW Polo" palīdzību mēs gribam nodot savu pieckāršo WRC čempionu pieredzi pārējiem rallija braucējiem, piedāvājot augstākās klases mašīnu, ar ko drīkst piedalīties neskaitāmos rallija čempionātos, no nacionālā līmeņa līdz WRC," saka "Volksagen Motorsport" direktors Svens Stmētss. "Pirms debijas rallija sacensībās auto izies pamatīgus testus, lai tiktu sagatavots visdažādākajiem sacīkšu apstākļiem visā pasaulē."

"Volkswagen" savu R5 klases mašīnu izstrādā kopš 2017. gada sākumā, bet pirmie testa braucieni notiks gada nogalē. Projektā iesaistīti vairāki speciālisti, kas piedalījās piecu WRC titulu iegūšanā no 2013. līdz 2016. gadam.

Kā zināms, pēc 2016. gada sezonas "Volkswagen" aizgāja no WRC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!