Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļamerikā populārā NASCAR autosacīkšu seriāla viena no lielākajām zvaigznēm Džefs Gordons šogad aizvadīs savu pēdējo pilno sezonu, bet nākotnē neizslēdz iespēju uz atsevišķām sacensībām atgriezties apritē.

Pašlaik 43 gadus vecais pilots karjeras laikā par NASCAR čempionu kļuvis četras reizes, bet viņa 92 gūtās uzvaras ir trešais labākais rādītājs vēsturē.

"Nevēlos lietot jēdzienu "karjeras beigšana", jo plānoju nākamajos gados būt ļoti aizņemts. Neizslēdzu iespēju uz atsevišķām sacensībām atgriezties trasē, tomēr pašlaik man tādu plānu nav," paudis amerikānis.

Par čempionu Gordons kļuva 1995., 1997., 1998. un 2001.gadā. Karjerā izcīnot 77."pole position", viņš šajā rādītājā pašlaik ir trešais labākais vēsturē.

"Neredzu tādu dienu, kad pilnībā aiziešu no autosporta. Esmu visu veidu autosacīkšu fans, it īpaši NASCAR," izteicies Gordons, kurš gatavojas pēc aktīvās karjeras beigām strādāt sev daļēji piederošajā "Hendrick Motorsports" komandā.

NASCAR sacensībās Gordons debitēja 1990.gadā. Karjeras laikā viņš vēl piecas reizes bijis sezonas kopvērtējuma labāko trijniekā, bet pagājušās divas sezonas noslēdza sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!