Foto: Publicitātes foto
Pēc garā ziemas pārtraukuma nedēļas nogalē – 7. un 8. maijā – Biķernieku trasi atkal piepildīs dzinēju dārdoņa un bieza dūmu sega, jo tiks dots starts "Triobet" Latvijas PRO drifta čempionātam.

Bīstamajā moto trases daļā – Raganas katlā – redzēsim ne vien labākos latviešu, bet arī spēcīgākos igauņu un lietuviešu drifterus, jo paralēli "Triobet" Latvijas čempionātam norisināsies arī Igaunijas, Lietuvas un Baltijas drifta sezonas atklāšanas sacensības.

Ja pirms pagājušā gada sezonas atklāšanas, kas moto aplī jeb tautā sauktajos Raganas katlos notika pirmo reizi, bija daudzi jautājumi un neziņa par to, kādas būs sacensības, tad šoreiz šaubu nav. Spriežot pēc pagājušā gada avārijām un ciešajām cīņām, droši var teikt, ka Raganas katli neliks vilties nedz braucējiem, nedz skatītājiem.

Runājot par braucējiem, tad 7. maijā notiekošajiem visu trīs Baltijas valstu nacionālajiem čempionātiem un atsevišķajai Baltijas čempionāta ieskaitei šobrīd reģistrējies 21 PRO pilots. Tomēr tie nebūt vēl nav visi, jo dalībnieku sarakstā redzams vien viens igauņu pilots, lai gan ir skaidrs, ka no ziemeļu kaimiņvalsts uz pirmo posmu ieradīsies vairāk nekā 10 braucēju. Pagājušajā gadā Raganu katlos uzvaru izcīnīja lietuvietis Andrius Čibirka, tādēļ latviešu braucēji darīs visu, lai šoreiz uzvaras kauss paliktu tepat Latvijā.

Skaļākais vārds starp šobrīd reģistrētajiem pilotiem noteikti ir pagājušā gada čempionam un skatītāju favorītam Ingusam Jēkabsonam, kurš startēs ar sev pierasto 5. sērijas BMW, kas aprīkots ar V8 kompresora dzinēju. Jāatzīmē, ka gan Ingusa auto, gan viņa brāļa Ingemāra 6. sērijas BMW ieguvuši pilnīgi jaunu un spilgtu vizuālo noformējumu.

Par jaunām vēsmām Latvijas un Baltijas PRO klases sacensībās sola gādāt kuplā skaitā esošie jaunpienācēji no Latvijas drifta kausa "ProAm" klases. Kā spilgtākos no tiem noteikti var izcelt "Degviela Motorsport" komandu, kuru pirmajā posmā PRO klasē pārstāvēs Voldemārs Siliņš, Alvis Buls un Jānis Sijāts. Siliņš pagājušajā gadā "ProAm" ieskaitē finišēja otrajā vietā, līdz ar to būs interesanti redzēt, vai viņš arī PRO klasē spēs cīnīties par pirmajām vietām.

Bet jau svētdien 8. maijā visi ir laipni lūgti uz notiekošo "Triobet" Latvijas drifta kausa sezonas atklāšanu. "Street" un "ProAm" klases kā ierasts pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, jo jau šobrīd sacensībām reģistrējušies 35 piloti. To skaits gan līdz 8. maijam solās vēl pieaugt, jo daudzi braucēji šobrīd steidz pabeigt savus spēkratus un vēl nav droši par savu dalību. Lielākā "ProAm" klases intriga – kā ar jaunuzbūvēto 3. sērijas (E30) BMW trasē veiksies tandēmu meistaram Regnāram Mozgam - Kļaviņam? Un kā ar jauno auto apradīs Pēteris Burvis? Un vai, kāds no jaunajiem "ProAm" klases jaunpienācējiem būs gana spēcīgs, lai pievarētu tos, kas nebrauc pirmo gadu?

Sacensību atklāšana sestdien, 7. maijā, būs pulksten 12, savukārt tandēmu braucienu startu organizatori sola pulksten 16. Savukārt 8. maijā sacensību starts ar dalībnieku parādi noteikts pulksten 13, savukārt tandēmu braucieni sākties pulksten 15.30. Bet 6. maijā visas dienas garumā sportisti aizvadīs treniņus.

Īpaši jāuzsver tas, ka abās sacensību dienās būs atvērtie dalībnieku parki. Tas nozīmē, ka bez papildus samaksas būs iespējams gan tuvumā aplūkot drifta spēkratus, gan arī tikties ar labākajiem Baltijas drifteriem.

7. maija "Triobet" Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas PRO drifta čempionāta atklāšana un 8. maija "Triobet" Latvijas drifta kausa sezonas atklāšana būs divi dažādi pasākumi, uz katru no tiem pieejamas atsevišķas biļetes. Uz 7. maija Baltijas PRO klašu sacensībām biļešu cena iepriekš pārdošanā ir 10 eiro, savukārt uz 8. maija Latvijas drifta kausu biļešu cena iepriekš pārdošanā ir 8 eiro. Bērniem biļešu cena iepriekš pārdošanā – 3 eiro uz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!