Ceturtdien, 3.janvārī Dakaras ralijreida 4.posms tika oficiāli atcelts, jo sacensību organizētāji uzskatīja, ka migla ir pārāk bieza, lai sportisti varētu doties trasē.
Tāda bija oficiālā informācija, taču kā liecina Jāņa Vintera teiktais, daži sportisti piedzīvojuši kritienus, pirms posms tika atcelts: "Uzreiz pēc starta pirmajā pagriezienā nokritu. Uz ceļa bija tīrais spogulis. Tālāk braucot migla krita uz brillēm un momentāli sasala. Nācās visu laiku kasīt nost, lai kaut ko vispār redzētu. Tā kā ātrumposma pirmo gabalu veicām vizinoties, lēmums par sacensību pārtraukšanu bija likumsakarīgs. Visu turpmāko ceļu turpinājām salt. Kaut arī Āfrika, bet temperatūra turas ap nulli."

Pēc sacīkstes bija radušās nelielas problēmas ar Vinetra motociklu, taču pirmdienas vakarā noskaidrojās, ka ar Jāņa motociklu ir viss kārtībā. Pietika ar karburatora pieregulēšanu. Tā kā Vinters ir pilnībā gatavs nākamajam posmam, kuru pats viņš vērtēja kā vidēju smagu. Vairums ceļa segums būs akmeņains un tikai pašā ātruma posma nobeigumā būs smiltis.

Otrdien Jānim ir priekšā 654 km garš etaps. No sākuma būs pārbaruciens 240 km garumā, kuram sekos 381 km garš ātrumposms. Tā sākums tiek plānots ap plkst.11.00, bet finišs ap 16.35 pēc Latvijas laika. Centīsimies sekot līzdi notikumiem rallijā un operatīvi par tiem informēt jūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!