Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, notiekošais "Rally Talsi" pulcēs vienus no ātrākajiem reģiona rallija braucējiem, lai cīnītos par "Rally Talsi" uzvarētāju titulu, kā arī īpašajā ieskaitē iegūtu ceļojošo Čempionu Kausu. Arī šogad par vienu no tehniski sarežģītākajiem un tādēļ vēl jo skatāmākajiem trases posmiem kļūs "Neste" ātrumposms, kuru ekipāžas veiks divreiz.

"Neste" ātrumposms šogad būs astoņus kilometrus un 220 metrus garš, un tajā pirmās sporta mašīnas startēs pulksten 9.50 – vispirms vēsturiskās sporta automašīnas, bet pēc tam jau arī mūsdienu rallija auto. Tikmēr otrajā ātrumposma norises reizē sporta automašīnām pievienosies arī vēsturiskās regularitātes ekipāžas – tās ātrumposmā dosies pulksten 11.20, "iesildot" trasi sporta režīma dalībniekiem, kuri trasē dosies pulksten 12.30.

"Tāpat kā pērn, arī šogad "Neste" ātrumposmā atradīsies viens no lielākajiem sacensību tramplīniem, kuru šajā gadā esam padarījuši vēl nedaudz augstāku. Paredzu, ka sportisti šeit demonstrēs savas lēkšanas prasmes, gan ietaupot vērtīgās sekundes, gan priecējot klātesošos sacensību skatītājus. Tā kā tramplīns allaž ir ļoti apmeklēts, tad arī šogad pie tā novietosim tribīni skatītājiem. Vēlos uzsvērt šī posma izdevīgo atrašanās vietu netālu no pilsētas, kas skatītājiem ļauj būt klāt aizraujošākajos brīžos "Neste" posma tramplīnā, bet pēc tam doties uz pilsētas ātrumposmu, kurā sestdienas pēcpusdienā noteikti sagaidāmi intriģējoši notikumi," stāsta rallija rīkotājs, "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!