Foto: Rihards Baumanis

Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu komisija pērn Rīgā notikušās sacensības "Neste World RX of Latvia" atzinusi par labāko FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmu 2016. gada sezonā, informē sacensību rīkotāji.

Gada labāko sacensību balvu "Neste World RX of Latvia" organizatori, "RA Events" saņēma "FIA Bezceļu komisijas ("FIA Off-road commission") gala pasākumā, kurā tiek sumināti iepriekšējās sezonas labākie sportisti un sacensības.

Visa gada laikā FIA novērotāji apmeklēja pasaules rallijkrosa čempionāta posmus, ļaujot FIA un čempionāta pārvaldītājam IMG uzraudzīt sacensību kvalitāti un veicināt čempionāta izaugsmi. Novērotāji savu vērtējumu sniedz septiņās dažādās kategorijās, pievēršot uzmanību gan trases aprīkojumam, gan drošībai, tā arī sacensību darbinieku profesionalitātei, organizatoru darbam un mārketingam, un par 2016. gada sezonu tieši "Neste World RX of Latvia" saņēma augstāko FIA novērotāju vērtējumu.

"Neslēpšu, ka bijām izvirzījušu sev mērķi kādā no šiem trim gadiem sarīkot labāko čempionāta posmu, tomēr izdarīt to jau ar pirmo piegājienu ir absolūti neticams rezultāts!" saka "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Liels prieks, ka izdevies attaisnot mums piešķirto uzticības kredītu, un visai pasaulei parādīt, cik brīnišķīga vieta ir Latvija. Esmu pateicīgs mūsu sadarbības partneriem, LR Izglītības un zinātnes ministrija un CSDD, kā arī ikvienam, kas veltījis savu darbu, izdomu, entuziasmu un laiku, lai leģendārajā Biķernieku trasē varētu sarīkot šāda līmeņa sacensības, pulcējot ievērojamākās autosporta personības. Prieks arī par skatītāju tūkstošiem – zinu, ka pilnās tribīnes sacensību laikā braucējiem radīja neaizmirstamas emocijas! Esmu lepns, ka kopīgiem spēkiem spējām sasniegt augstāko novērtējumu, apsteidzot tādas rallijkrosa lielvalstis kā Zviedrija, Lielbritānija, Francija un Norvēģija!"

Arī iepriekš FIA Bezceļu komisijas gala pasākumā Latvijas vārds skaļi izskanējis. FIA apbalvojumus saņēma rallijkrosa meistari Reinis Nitišs par uzvaru 2013. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā "Super1600 klasē, kā arī par 3. vietu 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta "Supercar" klasē, un Jānis Baumanis par uzvaru 2015. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā "Super1600" klasē.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia" 2016. gadā arī tika augstu novērtēts pašmāju sporta sabiedrībā – saņemta Rīgas Sporta laureāta balva nominācijā "Gada sporta notikums", gan Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Igo Japiņa sporta aģentūras rīkotās Latvijas Gada balva sportā balva nominācijā "Gada sporta notikums 2016".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!