Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" prezentējusi hibrīda sacīkšu automobiļa prototipu "ZEOD RC", kas nākamgad debitēs 24 stundu Lemānas sacīkstēs. Šis spēkrats spēs paātrināties līdz 300 km/h.

"Nissan ZEOD RC" projektējis "DeltaWing" prototipa autors Bens Boulbijs – šobrīd konstruktors strādā par "Nissan" jauninājumu direktoru autosporta jomā. Vizuāli "Nissan" jaunais prototips atgādina Boulbija iepriekšējo izstrādājumu – "DW LM12", kas pērn startēja Lemānā. Toreiz "Nissan" aizguva 1,6 litru turbomotoru no "DeltaWing". Tomēr jauno "ZEOD RC" prototipu "Nissan" izstrādājis pilnībā patstāvīgi.

"Nissan" pagaidām neatklāj, detalizētāku informāciju par prototipa tehniskajiem risinājumiem. "ZEOD RC" tiek atšifrēts kā "Zero Emissions On Demand Racing Car", kas nozīmē, ka sacīkšu automobilis spējīgs braukt arī tikai ar elektroenerģiju.

Tomēr visticamākais tehniskais risinājums ir benzīna dzinēja, elektromotora un litija jonu akumulatoru apvienojums. Domājams, ka braukšanas laikā pilots, nospiežot pogu, var atslēgt benzīna dzinēju un braukt tikai ar elektroenerģiju.

Bens Boulbijs paskaidrojis, ka mūsdienu tehnoloģijas vēl neļauj izstrādāt elektromobili, kas spētu nobraukt 24 stundu Lemānas sacensības tikai ar elektroenerģiju. Tāpat konstruktors izteicis cerību, ka "ZEOD RC" prototips ļaus "elektrificēt" autosportu.

"Nissan ZEOD RC" izmēģinājumi tiks uzsākti vasaras beigās. Tuvāko 12 mēnešu laikā "Nissan" plāno izmēģināt dažādas spēka agregāta komponenšu variācijas, lai piemeklētu optimālāko.

Autoražotājs norāda, ka vispiemērotākais variants kļūs par pilnvērtīgu LMP1 kategorijas sacīkšu automobili, kas startēs Lemānas 24 stundu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!