Foto: Publicitātes foto

"Žiguļu Kausa 2015" Jēkabpils posma dalībnieku sastāvu papildinājis vēl viens FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") "Supercar" klases dalībnieks – Reiņa Nitiša kolēģis "Olsbergs MSE" komandā, norvēģis Andreass Bakerūds, informē sacīkšu rīkotāji.

"Man ir neizsakāms prieks, ka izdevies sakārtot visus sportiskos kalendārus un izbrīvēt nedēļas nogali, lai atbraukt uz Jēkabpili! Latvijā ieradīšos pāris dienas pirms sacensībām, tādējādi man izdosies gan nedaudz paceļot, gan pavadīt vairākas brīvdienas kopā ar Reini!" priecīgs par iespēju atgriezties Jēkabpilī ir Bakerūds.

23 gadus vecajam Bakerūdam šīs būs otrās "Žiguļu Kausa" sacensības – pērn norvēģis Jēkabpilī startēja ar "VAZ 21011" automašīnu un sacensību pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja absolūti ātrāko laiku. Atlikušajās kārtās viņam bija 13., 10. un 6. ātrākais laiks, kas kopsummā ļāva ierindoties ceturtajā vietā un kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālā Bakerūdam izvērtās aizraujoša spēkošanās ar komandas biedru Reini Nitišu, kurā virsroku guva Reinis. Andrēass finišēja otrais un iekļuva finālbraucienā. Sacensību izšķirošajā braucienā Bakerūdam sanāca saistoša cīņa ar igauni Sigmaru Tamemagi, un arī šoreiz norvēģis atzina konkurenta pārākumu, finišējot otrajā vietā, 0,4 sekundes aiz uzvarētāja.

"Pagājušā gada ceļojumu uz Jēkabpili atceros kā lielu piedzīvojumu, kurā valdīja smiekli un pozitīvas emocijas," saka Andreass. "Lai kā man gribētos teikt, ka sacensībās centīšos izklaidēties, es sevi pietiekami labi pazīstu un zinu, ka, uzvelkot ķiveri, prāts uz jokiem nemaz nenesas, un sacensības pārvēršas par skrējienu pretim uzvarai – vienalga, vai tas ir pasaules čempionāts, vai pagalma mačs futbolā."

"Žiguļu Kausa 2015" sestais posms risināsies 25. jūlijā Salas novada Biržos, autotrasē "Baroni". Dalību sacensībām šobrīd apstiprinājuši 49 pašmāju un ārvalstu dalībnieki – 42 dalībnieki "standarta" klasē, septiņi - "brīvajā" klasē, tajā skaitā šī brīža ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kā arī vairāki ārvalstu viesi - FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Tomass Heikinens, pasaules rallijkrosa čempionāta raidījumu vadītājs Endrū Kolijs un prominentā britu izdevuma "Autosport" autors Hels Ridžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!