Ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām sestdien Lidenhilas trasē, Lielbritānijā, sākās "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) ceturtais posms, un pēc pirmās dienas "SuperCar" klasē Reinis Nitišs ir ceturtajā vietā, bet Jānis Baumanis, debitējot šajā klasē, piedzīvoja sadursmi un ieņem 25.vietu.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienā Reinim Nitišam padevās labs starts, pēc kura viņš nekavējoties devās "Joker" aplī. Tas Nitišu "atmeta" uz trešo pozīciju, tomēr priekšā Reinim brīva trase, un viņš spēja uzrādīt ātrus apļa laikus, lai brīdī, kad konkurenti veica savus "Joker" apļus, viņš spētu pakāpties par divām pozīcijām augstāk un izcīnīt uzvaru braucienā, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot piekto ātrāko laiku.

Tikmēr Baumanis savā debijas braucienā "Supercar" klases ieskaitē finišēja kā trešais, uzrādot 14.labāko rezultātu kopvērtējumā. Ātrums, kādu Jānis Baumanis uzrādīja pirmā kvalifikācijas brauciena gaitā, deva pamatu spēcīgam optimismam, ka pēc tādā pašā tempā aizvadītiem pārējiem kvalifikācijas braucieniem par iespēju iekļūt pusfinālā nebūs jāsatraucas.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Nitišs startēja dienas noslēdzošajā braucienā, kurā brauca pirmās kvalifikācijas kārtas piecu ātrāko laiku uzrādītāji. Nitišam padevās ātrs starts, tomēr jau starta/finiša taisnes galā viņu bija noķēris Hansens, un abi autosportisti sāns pie sāna veica "Joker" apli. "Joker" aplī Nitišam nācās atzīt Hansena pārākumu, tomēr ne uz ilgu laiku, jo drīz pēc tam Hansens pārsita savas automašīnas riteni, un latvietim jau pirmā apļa laikā izdevās viņu apsteigt. Turpmākā brauciena laikā Nitišs demonstrēja pārliecinošu sniegumu, un spēja pakāpties par vienu pozīciju augstāk, kad "Joker" apli veica Tomas Heikinens, tādējādi brauciena finišu sasniedzot trešajā vietā. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam - septītais ātrākais laiks.

Baumanim jau otrais kvalifikācijas brauciens ieviesa nevēlamas korekcijas šīs nedēļas nogales plānos. Uzreiz pēc starta Jānis Baumanis un amerikānis Taners Fausts devās "Joker" aplī, kur vienā no līkumiem Fausts izraisīja sadursmi. Fausts pēc incidenta sacīkstes turpināja, turpretī Baumaņa "Peugeot 208 WRX" ar salauztu stūres mehānismu palika trases malā un finišu nesasniedza.

"Pirmajā braucienā pēc atkārtotā starta pārkarsuša sajūga dēļ mašīnai uz brīdi pazuda jauda, tāpēc pazaudēju aptuveni divas sekundes. Pēc tam bija diezgan labi, trajektorijas braucu pareizi un ar 14.pozīciju esmu apmierināts," pirmās dienas notikumus atcerējās Baumanis. "Otrajā braucienā blakus nostājās konkurētspējīgi braucēji - Taners Fausts, Andreass Bakerūds, Manfrēds Štols un Alkss Danielsons. Starts sanāca ļoti labs, atrāvos, taču tad Taners mani panāca. Sāns sānā gājām "džokerī", taču tur no viņa saņēmu divus sitienus un uzgrūdos apmalei. Nolūza stūres stienis un ar to arī pirmā diena beidzās "Man ir motivācija cīņai rītdien, jo galvu neesmu nokāris."

Reinis Nitišs pēc pirmās sacensību dienas: "Dienas pirmajā daļā grūtības sagādāja trases grunts sekciju segums, kas visu laiku mainījās, un es nespēju pielāgot savu braukšanas stilu. Šodien visos braucienos trasē bija daudz putekļu, tamdēļ īpaši svarīgi bija braukt konkurentiem pa priekšu – pretējā gadījumā nācās zaudēt laiku, jo redzamība bija krietni apgrūtināta. Lai vai kā, sasniegtais rezultāts šodien ir labs, un esam labā pozīcijā, lai rīt uzlabotu sniegumu un pakāptos par pāris pozīcijām augstāk. Tiekamies rīt!" pēc pirmās sacensību dienas labā noskaņojumā ir Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!