Foto: Publicitātes foto
Ziemas rallijkrosa seriāla "RallyX on Ice" pirmais posms Ērebrū, kurā bija paredzēts startēt diviem Latvijas rallijkrosa mestariem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim, atcelts neatbilstošu laika apstākļu dēļ. Līdz ar to seriāla dalībnieki gatavojas pirmajai cīņai Hēljesas trasē 7. februārī, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Otrajam "RallyX on Ice" pieteikts tikai Jānis Baumanis, jo Reinis Nitišs tajā nedēļas nogalē startēs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmā "Rally Liepāja".

Četru posmu rallijkrosa ledus seriālam bija jāsākas šonedēļ Ērebrū, tomēr arī Zviedrijā nevalda ziemas sacīkstēm atbilstoši laika apstākļi, tāpēc pirmais posms ir atcelts.

Līdz ar to "RallyX on Ice" seriālu paredzēts sākt 7. februārī Hēljesas trasē, kurā vasarā norisinās arī pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") posms, un paredzēts, ka uz starta stāsies arī Jānis Baumanis.

Hēljesas "izrādei" bez Baumaņa gatavojas arī pasaules "SuperCar" un "RX Lites" klašu zvaigznes – Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerūds, Joni Vimans, Kevins Eriksons, Sebastjans Eriksons, leģendārais zviedru pilots Pērs Eklunds, kā arī Aleksandrs Vestlunds, Simons Olofsons, Sandra Hultgrena, Tobiass Svards, Ričards Jēransons, Joakims Hvāls un Tomass Holmens.

"RallyX on Ice" ir jaunizveidots seriāls, kurā dalībnieki startēs ar "RX Lites" rallijkrosa pilnpiedziņas automašīnām, pielāgotām ziemas apstākļiem. Seriālā pirms pirmā posma atcelšanas bija paredzētas četras sacīkstes laikā no februāra sākuma līdz marta vidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!