Latvijas autosportists Reinis Nitišs veiksmīgi uzsācis pasaules rallijkrosa čempionāta trešo posmu Norvēģijā, būdams līderis pēc diviem kvalifikācijas braucieniem.

Sacensību pirmās dienas iesākumā laika apstākļi bija kā radīti Pasaules rallijkrosa notikumiem – silts un saulains bez kādiem priekšvēstnešiem par lietu. Nitišs savu pirmo kvalifikācijas braucienu uzvarēja pārliecinoši un bija līderis pēc pirmās sērijas.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Nitišs bija otrais aiz brita Liama Dorana, un abi bija līderi pēc otrās sērijas. Kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Nitišs ir pirmajā vietā, bet aiz viņa Dorans, Tomass Heikinens, Timurs Timerzjanovs, Antons Marklunds, Timijs Hansens un Peters Solbergs.

"Šobrīd ir divējādas sajūtas… Esmu ļoti apmierināts ar šādu rezultātu – līderpozīcija pēc pirmās sacensību dienas ir tāds sākums, par kuru labāku grūti iedomāties. No otras puses, es neesmu apmierināts ar savu braukšanu – joprojām pieļauju vairākas kļūdas un zaudēju vērtīgas sekundes. Ja gribu cīnīties par augstākajām pozīcijām, rīt no rīta būs jātiek skaidrībā par dažu līkumu pareizu izbraukšanu," kaujinieciski noskaņots ir Reinis Nitišs.

Neveiksmīgi trešais posms iesākās Reiņa Nitiša komandas biedram Bakerudam, kurš pirmajā kvalifikācijas braucienā sagriezās, savukārt otrajā kvalifikācijas braucienā spēja uzrādīt vien 12. ātrāko laiku. Tādējādi norvēģis savā mājas posmā ieņem 21. pozīciju kopvērtējumā.

Tikmēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē pēc diviem braucieniem piektajā vietā kopvērtējumā ir Jānis Baumanis. Pirmajā braucienā Baumanis bija 12.vietā, bet otrajā braucienā viņš visā sērijā bija otrais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!