Foto: Publicitātes foto
Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, gatavojoties Eiropas čempionāta ("Euro RX") sezonas atklāšanas sacensībām Spānijā, aizvadījis divu dienu testu sesiju, pielāgojoties mašīnai un pielāgojot to Spānijas trasei.

Šajā nedēļas nogalē Spānijā, Barselonas F-1 trasē, sāksies 2018. gada Eiropas rallijkrosa čempionāta sezona, kurā iekļauti peici posmi. Jēkabpilietim Reinim Nitišam šī būs atgriešanas Eiropas čempionātā, kurā viņš pēdējoreiz startēja 2013. gadā, bet "Super1600" klasē. Tagad Nitišs 26 dalībnieku konkurencē startēs "Supercar" klases "M-Sport Ford Fiesta Supercar", ko apkops "SET Promotion" komanda.

"Burtiski nupat piedalījāmies divu dienu testos – pirmajā dienā vairāk strādājām ar braukšanu, gan automašīnas tehniskajiem regulējumiem, gan braukšanas prasmju izkopšanu," stāsta reinis. "Savukārt otrajā dienā uzmanību koncentrējām starta sistēmas pilnveidošanai. Arī šogad testi mums ir ierobežotā daudzumā, tāpēc ar pielāgošanos automašīnai īsti nebija laika aizrauties – kā iekāpu auto, tā jau ar pirmo startu trasē braucu ar 100% atdevi – nebaidoties kļūdīties, par vēlu sabremzēties un izslīdēt no trases. Testu dienu izskaņā tas deva papildu vērtību – gan braukšanas sajūtās, gan arī ar inženieriem apspriežot izdarīto, jo trasē pavadīto laiku bija izdevies pārvērst vērtīgā informācijā."

"Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, man šogad ir salīdzinoši lielāka teikšana pār auto regulējumiem," norāda pieredzējušais pilots. ""SET Promotion" ir mazs, bet saliedēts kolektīvs, un tas lēmumu pieņemšanu par auto regulējumiem padara vienkāršāku un ātrāku. Kopīgi apspriežam visas iespējas, izvērtējot ieguvumus un potenciālos riskus – un pēc tam katrs varam turpināt pildīt savus pienākumus, manā gadījumā – visas domas un enerģiju jau novirzīt nākamajam braucienam."

"Lai gan testi tiešām nebija gari, esmu apmierināts ar tajos paveikto – šobrīd atrodamies labā starta pozīcijā, kurā mums ir risinājumi gan sausam, gan slapjam laikam. Arī starta sistēmai izstrādājām vairākas programmas, lai varētu ātri reaģēt un pielāgoties situācijai Barselonā," stāsat Reinis. "Protams, testi ir testi, un kā reiz teica Sebastjans Lēbs "Braucot pa trasi vienatnē, Tu vienmēr esi ātrākais!", tāpēc visu "pa plauktiņiem" saliks vien braucieni Barselonā!"

Uz sacensībām dodamies labā sportiskā formā un, bez ierunām, nedēļas nogalē jāparāda maksimālais rezultāts! Mums šogad ir tikai pieci posmi. Te nav Formula 1, kur ir 21 sacensība un sezonas laikā var atgūt iekavēto – mums jābrauc ar pilnu jaudu jau no pirmā starta!" pirms sacensībās Spānijā atklāj Reinis Nitišs.

"Euro RX" posmi ir integrēti pasaules čempionātā kā viena no sacīkšu nedēļas nogales disciplīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!