Foto: Publicitātes attēli

Portugālē notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā latviešu braucējs Jānis Baumanis pēc sestdien aizvadītiem kvalifikācijas braucieniem atrodas sacensību vadībā "Super 1600" klasē, savukārt jēkabpilietis Reinis Nitišs "Supercar" klasē ierindojies devītajā vietā, informē sportistu pārstāvji.

"WorldRX" pirmā sacensību diena norisinājās visnotaļ rudenīgos laika apstākļos – Montalegrē gaisa temperatūra sasniedza vien 10 grādus, pūta spēcīgs vējš un visas dienas garumā lija lietus, kas pamatīgi izmērcēja trases segumu, braukšanu pa to, padarot īpaši sarežģītu un viltīgu.

"Laikapstākļi ir ļoti sarežģīti – līst gandrīz vidu dienu, un braukt ir ļoti sarežģīti, sevišķi pēdējos braucienos gandrīz nevarēja redzēt ceļu. Kļūdas nedrīkst pieļaut, jo tiklīdz izslīd no ideālās trajektorijas, automašīna iestieg dubļos. Taču trase visiem braucējiem ir vienāda," stāsta Baumanis.

Slidenajā trasē sacensību pirmajā dienā ātrākais izrādījās tieši latviešu sportists, kurš uzvarēja visos trīs kvalifikācijas braucienos, un sacensību kopvērtējumā patlaban atrodas "Super 1600" klases vadībā.

Svētdien "Super 1600" klases braucējiem jāaizvada vēl viens kvalifikācijas brauciens un četru braucienu summā 12 labākie startēs pusfinālā, kur noskaidros sešus finālistus.

Savukārt "Supercar" klasē sestdien notika divas kvalifikācijas braucienu kārtas, kurās brauca Nitišs.

Pirmās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā pieļāva kļūdu, kas viņam maksāja vienu zaudētu pozīciju, un braucienu viņš turpināja trešajā pozīcijā. Brauciena turpinājumā Nitišs zaudēja laiku, braucot aiz lēnākā Kristofersona, tomēr spēja pakāpties par vietu augstāk, kad Joker apļus veica viņa konkurenti.

Otrās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā Nitišs pieļāva nelielu kļūdu startā, pēc kura uzreiz veica "Joker" apli un iesāka neveiksmīgu cīņu ar Ekstremu par ceturto pozīciju. Brauciena izskaņā Nitišam izdevās pakāpties par vietu augstāk, kad "Joker" apli veica Štols.

"Beidzot varējām novērtēt "Olsbergs MSE" automašīnu veiktspēju sacensību režīmā, un jāsaka, ka braukšana ar tām ir ļoti laba – komanda ir izdarījusi ievērojamu darbu un spērusi vairākus soļus uz priekšu. Par to liecina arī komandas biedra Andrēasa Bakeruda rezultāti – viņš uzrādīja ātrāko laiku pirmajā kārtā un pēc pirmās dienas ir sacensību līderis.

Pašam šī diena izdevās mazāk veiksmīga, pieļāvu vairākas kļūdas, kas neļāva uzrādīt pašus ātrākos apļa laikus. Tomēr, spēju ierindoties starp desmit ātrākajiem braucējiem, kas ir pietiekami laba pozīcija, lai rīt varētu sasniegt augstvērtīgu rezultātu. Šodien vēl analizēsim visus mums pieejamos tehniskos datus, lai rīt spētu braukt vēl ātrāk. Ja braucienus veikšu savā tempā un bez muļķīgām kļūdām, tad arī rezultāts neizpaliks!" pēc pirmās sacensību dienas optimistiski noskaņots ir Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!