Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs svētdien pirmo reizi šosezon nesasniedza pasaules čempionāta prestižākās klases "SuperCar" posma pusfinālu.

Pasaules čempionāta devītajā posmā, kas norisinās Vācijā, Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā sestdien bija piektais, bet otrajā uzrādīja 14.rezultātu, kopvērtējumā atkrītot uz desmito vietu.

Tomēr nākamie divi braucieni viņam bija neveiksmīgāki - sākotnēji trešajā braucienā latvieša automašīna zaudēja jaudu un sportists palika vienā no pēdējām vietām, bet ceturtajā braucienā arī bija vien 17.vietā, kas summā deva 16.vietu.

Iepriekš Nitišs tikai reizi šosezon nebija sasniedzis finālu, kurā startē seši labākie braucēji.

"Vēlos pateikt lielu paldies faniem par atbalstu visas nedēļas nogales garumā. Dzeltenie atbalstītāju krekli un Latvijas karogi trases malā dod papildus emocionālu lādiņu, kas rada apņemšanos vienmēr cīnīties līdz galam," pēc sacensībām teica Nitišs. "Šī bija grūta nedēļas nogale, kurā pats pieņēmu nepareizus lēmumus trasē. Arī automašīnas turbīna šodien pievīla un nestrādāja uz pilnu jaudu. Tomēr, Vācijā pierādījām – ja visu izdarām perfekti, tad spējam būt ļoti ātri. Ar optimismu gaidu nākamo nedēļu, kad būsim Itālijā un varēsim cīnīties par iekļūšanu starp ātrākajiem 12 braucējiem."

Pasaules RX posmā Vācijā Nitišs ieguva 1 punktu, tādējādi palielinot savu punktu summu līdz 158. Diemžēl ar to nav pietiekami, lai nosargātu otro vietu Pasaules RX kopvērtējumā – pēc Vācijas posma Nitišs ir atkāpies uz trešo vietu. Līderpozīcijā ar 212 punktiem joprojām atrodas Peters Solbergs, otrais - Toms Heikinens, kuram 160 punkti.

Pēc Vācijas sacīkstēm pasaules čempionāta kalendārā atlikuši vēl trīs etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!