Latvijas rallijkrosa pilotiem Reinim Nitišam ("ALL-INKL.com Münnich Motorsport") un Jānim Baumanim ("World RX Team Austria") arī pasaules čempionāta ("World RX") piektajā posmā Norvēģijā, Hellas trasē, neizdevās iekļūt sacensību finālā spēcīgākajā "Supercar" klasē.

Latvijas sportisti startēja katrs savā pusfināla braucienā un abi tajos palika pēdējā vietā.

Pirms tam svētdien Reinis Nitišs aizvadīja teicamus atlikušos divus kvalifikācijas braucienus, ar 11. vietu iekļūstot posma pusfinālā. Kā ziņojām, pēc pirmajām divām kvalifikācijām reinis bija 14. vietā, bet pusfinālā iekļūst labākie 12 braucēji.

"Šī bija ļoti gaidīta iespēja atkal būt starp 12 ātrākajiem braucējiem un startēt pusfinālā," saka Reinis. "Brauciens izdevās labi, kā jau rallijkrosā ierasts, bija arī pa kādai sadursmei. Lai gan finišu sasniedzu sestais, svarīgi, ka man bija iespēja cīnīties arī par augstāku pozīciju. Tas ir solis pareizā virzienā uz priekšu, ja salīdzina ar mūsu iepriekšējiem rezultātiem."

Savukārt Jānis Baumanis no sestās vietas pēc trešās un ceturtās kvalifikācijas noslīdēja uz astoto pozīciju, taču pārliecinoši iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā Nitišs stratēja no pēdējās starta rindas, kopā ar kvalifikācijas uzvarētāju Andreasu Bakerūdu, Timmiju Hansenu, Sebastjanu Lēbu, Johanu Kristofersonu un Tomasu Heikinenu, un jau pirmajā aplī kopā ar Lēbu iebrauca "džokera" aplī. Sacensību turpinājumā Reinim tā arī neizdevās pietuvoties labāko trijniekam, kuri iekļūst finālā, turklāt sadursmē ar Heikinenu viņš pazaudēja krietni daudz laika un palika sestais, iegūstot vienu kopvērtējuma punktu. Uzvarēja šai pusfinalā Nitiša bijušais komandas biedrs Bakerūds, finālā iekļuva arī Hansins un Lēbs.

Jānis Baumanis startēja otrajā pusfinālā kopā ar Peteru Solbergu, savu komandas biedru Timuru Timerzjanovu, Matiasu Ekstrēmu, Deiviju Žanī un Robinu Larsonu. Latvijas pilotam izdevās labs starts, taču cīņā burzmā ar konkurentiem Baumaņa mašīnai radās tehniskas problēmas, tādējādi pārvelkot svītru cerībām uz abu komandas pilotu iekļūšanu finālā. Timurs Timerzjanovs uzvarēja šajā pusfinālā, otrais finišēja Ekstrēms, trešais - Solbergs.

"Starts sanāca ļoti labs un ātri vien biju blakus no pirmās rindas startējušajam Peteram Solbergam. Pēc mūsu taktikas šādos apstākļos, kad gandrīz apdzīts pamata aplī par mani lēnāk braucošais Solbergs, jāseko Timerzjanovam, kurš šajā nedēļas nogalē bija ļoti ātrs. Tomēr jau pirmajā pagriezienā pēc sitiena no Ekstrēma mana mašīna sagriezās sānslīdē. Ar pilnu pedāli un izgrieztu stūri centos iztaisnoties, kas arī izdevās, taču tieši šajā brīdī no Ekstrēma saņēmu vēl vienu triecienu pa priekšējo riteni un mašīnai atteica stūres pastiprinātājs," par pusfinālā piedzīvoto stāsta Jānis. "Ja jāgriež apmēram 300 kilogramus smaga stūre, cīnīties vairs nevar. Vēl tikai jāaprunājas ar Matiasu un tiesnešiem, ko viņi saka par šodienas situāciju, un pēc tam tikai "jādod virsū"!"

Norvēģijas posma finālā sīvā cīņā ar Timmiju Hansenu uzvarēja Andreass Bakerūds, kuram šī bija pirmā "World RX" posma uzvara Kena Bloka komandā. Trešo vietu izcīnīja čempionāta līderis Matiass Ekstrēms, esošais pasaules čempions Peters Solbergs finišēja ceturtais, Lēbs - piektais, bet Timerzjanovs - sestais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Norvēģijas posma Jānis Baumanis ir zaudējis vienu pozīciju un noslīdējis uz 11. vietu, bet Reinis Nitišs Hellā ieguva lielāko punktu skaitu šosezon un pakāpies uz 16. vietu.

Nākamais "World RX" posms notiks jūlija pirmajās brīvdienā Zviedrijā, Holjes trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!