Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa braucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs pasaules čempionāta ("World RX") iepriekšējā posmā Barselonā guva daudz pozitīvas pieredzes, kas noteikti palīdzēs sacensībās Rīgā.

Jau vēstīts, ka Barselonā Baumanis ("WRX Team Austria") ierindojās augstajā ceturtajā vietā, kamēr viņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs bija pozīciju augstāk. Savukārt Nitišam tās bija atgriešanās sacensības "Olsbergs MSE" komandā, un viņš palika pirmais aiz pusfināla, 13. pozīcijā.

"Barselonā mums daudz kas izdevās. Mašīna bija lieliska, pats nepieļāvu kļūdas. Tas dod cerības, ka Rīgā izdosies cīnīties par augstu vietu," preses konferencē pirms sacensībām teica Baumanis. "Šeit esmu nobraucis 30 apļus, bet tas bija ar pilnīgi citu mašīnu. Rīt sākšu visu no jauna, ar vēsu prātu mēģināšu pakāpeniski uzlabot sniegumu. Šeit trase ir diezgan sarežģīta."

Savukārt Nitišs pauda prieku par to, ka beidzot viss ir sagatavots, lai sacensības Rīgā varētu sākties: "Jūtos labi. Ilgi gaidījām šo brīdi un beidzot esam šeit. Redzēsim, ko visi teikts pēc sacensībām."

"Tas bija ļoti noderīgi, ka Barselonā braucu "Olsbergs MSE" komandā. No pagājušā posma ieguvu daudz vērtīgas informācijas, kas man šeit noderēs," uzskata Reinis.

Savukārt pasaules čempionāta līderis Matiass Ekstroms ("EKS") atzina, ka viņam šajā posmā jācenšas nostiprināt pārsvars pār otrajā vietā esošo Peteru Solbergu. Abus šobrīd kopvērtējumā šķir 10 punkti. Ekstroms šajā sezonā startē arī DTM salonautomašīnu čempionātā, bet tagad galvenais uzsvars ir titulu rallijkrosā.

"Sezonas sākumā DTM bija prioritāte, bet sezona gaitā tas nedaudz mainījās, jo tur man tik labi neveicas. Komandas vadība mani atbalsta un mēs katrā posmā cenšamies gūt pēc iespējas vairāk punktu," teica Ekstroms.

"Neste World RX of Latvia" sāksies sestdien, 1. oktobrī, un ilgs divas dienas. Sacensības sāksies ar kvalifikācijas braucieniem, kuru grupas tika izlozētas preses konferences laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!