Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs ("EKS") un Jānis Baumanis ("STARD") svētdien palika ārpus Beļģijā notiekošā pasaules čempionāta ("World RX") sezonas ceturtā posma pusfināla prestižākajā "SuperCar" klasē, ieņemot attiecīgi 13. un 16. vietu, kamēr uzvaru izcīnīja zviedrs Johans Kristofersons ("PSRX").

Četru kvalifikāciju summā Nitišs tika pie 126 punktiem, kā pirmais paliekot ārpus divpadsmitnieka, kas nodrošināja vietu pusfinālā. Nitšs 12. pozīcijā esošajam Niklasam Gronholmam jēkabpilietis zaudēja četrus punktus un ieņēma 13. vietu.

Savukārt Baumanis kvalifikāciju summā Latvijas pilots tika pie 117 punktiem, kas viņam deva 16. pozīciju.

Beļģijas posmā uzvaru izcīnīja zviedrs Kristofersons, aizraujošā finālā apsteidzot Timiju Hansenu un savu komandas biedru Peteru Solbergu. Ceturtais finišēja Nitiša komandas biedrs un iepriekšējo triju "World RX" posmu uzvarētājs Matiass Ekstrems, piektais bija Kevins Ēriksons, bet pēdējais finālā palika Andreass Bakerūds.

"Jau vakar viss gāja kā pa kalniem, un šodien šis iesāktais maršruts arī turpinājās. Pirmajā braucienā viss ritēja pēc plāna līdz brīdim, kad trešajā aplī, neveiksmīgas sakritības rezultātā, pēc tramplīna pārsitu auto riepu. Zināju, ka iekļūšana pusfinālā nu būs atkarīga no pēdējā brauciena," saviem pārstāvjiem pastāstīja Nitišs.

"Izšķirošo braucienu veicu piesardzīgi, lai nepieļautu kļūdu un izvairītos no defekta rašanās. Brauciena laikā pieturējos pie izvēlētās stratēģijas, tomēr finišā izrādījās, ka tā nebija pareiza – ātrums trasē nebija pietiekams, un ar uzrādīto rezultātu nespēju kvalificēties pusfinālam! Beļģija nebija mums veiksmīgākā trase; gan es, gan komandas biedri nedēļas nogales gaitā nespējām pierādīt savu potenciālu. Šī nedēļas nogale vēlreiz pierādīja, ka arī pasaules čempioniem ir smagi jāstrādā, lai nosargātu savu vietu kopvērtējuma tabulas pirmajā rindiņā. Tagad mums ir dota nedēļa brīva, lai kaut nedaudz atvilktu elpu un sagatavotos Lielbritānijas posmam, kura laikā tiks svinēta rallijkrosa 50. dzimšanas diena," stāstīja Nitišs.

Tāpat par savu rezultātu sarūgtināts ir arī Baumanis.

"Ļoti sliktas sacensības. Veiksme nebija ar mums. Protams, rezultāts nav tāds, kādu vēlējāmies, bet nedrīkstam aizmirst to, ka šī komanda ir uzbūvēta no nulles. Inženieri gan bija strādājuši rallijkrosā, tomēr viens gads izlaists un tas daudz ko ietekmē, jo čempionāts arvien spēcīgāks un spēcīgāks aug ne pa gadiem, bet gan dienām. Prieks, ka komandas biedram rezultāts ir krietni labāks, bet lielu lomu spēlē arī veiksmes faktors. Līdzīgi bija arī pagājušajā gadā, taču tad pienāk tāds brīdis, kad viss sagriežas kājām gaisā. Nav viegli, taču jābūt pozitīviem un jāgatavojas nākamajām sacensībām," Baumani citē viņa komandas preses dienests.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 101 punktu ir Ekstrems, viņam ar 98 punktiem seko Kristofersons, kamēr trešais ar 87 punktiem ir Solbergs. Tikmēr Nitišs ar 37 punktiem atkāpies uz desmito pozīciju, bet Baumanis ar 18 punktiem saglabā 14. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!