Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportists Reinis Nitišs trešdien apstiprināja, ka arī "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sacensībām Rīgā izvēlējies turpināt sadarbību ar "Olsbergs MSE" komandu un uz starta stāsies ar zviedru komandas sagatavoto "Ford Fiesta RX" spēkratu, informēja sportista pārstāvji.

Ar šādu "Ford Fiesta RX" automašīnu viņš 2014. un 2015. gadā aizvadīja divas pilnas pasaules čempionāta sezonas.

"Starts Biķernieku trasē latviešu līdzjutēju priekšā būs ļoti atbildīgs, tādēļ izvēlējos, manuprāt, drošāko variantu, ar ko varēšu cīnīties par cienījamu rezultātu. Čempionāta posmu Barselonā, kur segums ir līdzīgs kā Biķerniekos, aizvadīšu pierodot pie auto, lai jau Latvijā varētu startēt ar pilnu atdevi. Zīmīgi, ka "Olsbergs MSE" bija viena no tikai dažām komandām, kas vasarā izmantoja iespēju iemēģināt Biķernieku trasi un piemeklēt tai atbilstošus regulējumus," stāstīja Nitišs. "Sacensības Spānijā un Latvijā aizvadīšu ar jaunu auto krāsojumu un varbūt līdzjutējiem būs mazliet jāpierod melna auto vietā trasē meklēt ko košāku. Ļoti iespējams, ka šo sezonu noslēgšu ar mājas sacensībām un atlikušo laiku veltīšu, lai koncentrētos 2017. gada plāniem."

Atgādināsim, ka "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāts turpināsies jau šajā nedēļas nogalē ar sezonas devīto posmu, kas norisināsies slavenajā F1 trasē "Circuit de Barcelona-Catalunya", bet jau divas nedēļas vēlāk – 1. un 2. oktobrī – sekos "Neste World RX of Latvia" posms Rīgā, Biķernieku trasē.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā posmā Francijā Nitišs, aizvadot savu pēdējo sacīksti "All-Inkl.com" vienībā, izcīnīja piekto vietu, sasniedzot sezonas labāko rezultātu. Tā bija pirmā reize, kad viņš šajā sezonā iekļuva finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!