Ukrainas rallija pilots Valērijs Gorbans un viņa komandas biedrs Rannu Bundsens šajā nedēļas nogalē piedalīsies uzreiz divos rallijos Latvijā un Igaunijā, lai pacīnītos par abu valstu čempiona titulu, informē komanda "Eurolamp WRT".

Sastādot 2018. gada rallija čempionāta kalendāru, Latvijas (LAF) un Igaunijas (EAL) Automobiļu federācijas vienā nedēļas nogalē ielika divas sacensības — Eiropas un Latvijas rallija čempionāta posmu "Rally Liepāja" un leģendāro "Saaremaa Rally" Igaunijā. Parasti šīs sacensības šķīra vismaz viena nedēļa, bet šogad EAL nevēlējās pielāgoties Eiropas un Latvijas čempionātam (LRČ).

Gorbaņs un Bundsens startē abos čempionātos un abos ir kopvērtējuma līderi, tāpēc viņi nolēmuši izmēģināt riskantu gājienu un vienā nedēļas nogalē "nošaut divus zaķus". Vispirms viņi startēs "Saaremaa Rally", kas risināsies 12. un 13. oktobrī, bet 14. oktobrī jau stāsies uz starta "Rally Liepāja".

"Rally Liepāja" ir divu dienu rallijs, un katras dienas sacensības ir atsevišķs Latvijas čempionāta posms atšķirībā no Sāremā rallija, kas ir viens Igaunijas čempionāta etaps. Tādējādi Gorbaņs un Bundsens izlaidīs LRČ 6. posmu sestdien, 13. oktobrī, bet piedalīsies pēdējā, septītajā, 14. oktobrī. Svētdienas posms ir "vērtīgāks", jo tajā sadalīs lielāku punktu skaitu nekā iepriekšējos LRČ posmos.

Dalībai divos rallijos divās valstīs ir sagatavoti divi "MINI CJW WRC" automobiļi ar divām mehāniķu brigādēm Gorbaņam. Bundsens startēs ar LRČ1 klases "Mitsubishi Lancer Evo VIII".

"Saaremaa Rally" pēdējais ātrumposms sestdien noslēdzas ap pl. 18, bet "Rally Liepāja" otrā sacensību diena sākas Pl. 8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!