Foto: F64
2017.gada pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem kalendārā atgriezīsies arī posms Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs", pavēstījusi Starptautiskā Motosporta federācija (FIM).

Provizoriskajā šī gada kalendārā bija pat trīs sacensības Latvijā, tomēr tās notika tikai Stelpē - Viļakas trase nespēja savākt nepieciešamo finansējumu, tāpēc nedebitēja kalendārā, bet Ķegums no kalendāra pazuda, kaut gan sacensības šajā trasē risinājušās 20 gadus pēc kārtas.

Kopš pagājušā gada "Zelta zirga" trasi pārņēmusi biedrība "Kristera Serģa motoklubs", kas pērn tur organizēja gan prestižo posmu pasaules čempionātā solomotocikliem, gan arī blakusvāģu sacensības. Tomēr šī gada sākumā Serģis atzina, ka šogad no blakusvāģu sacensībām paņemta atelpa, bet pauda cerību, ka nākamajā gadā viņš atkal būs spējīgs rīkot šo posmu.

Jau sezonas sākumā provizoriskajā 2017.gada kalendārā Ķeguma posmam tika atvēlēta vieta 11.jūnijā, bet tagad tas apstiprināts. Gan pirms, gan pēc sacensībām Ķegumā notiks etapi Francijā.

Tikmēr Stelpe provizoriskajā kalendārā bija ielikta 30.jūlijā, bet kalendāra galējā versijā šim posmam atvēlēta vieta 13.augustā - nedēļu pirms Igaunijas etapa.

Kopā nākamā gada provizoriskajā kalendārā vieta atradusies 14 sacensībām, tomēr divas šobrīd vēl nav pilnībā apstiprinātas.

Šogad no Latvijas sportistiem pasaules čempionātā startēja kantētājs Lauris Daiders, kurš kopā ar pilotu Benu Andriasenu kļuva par vicečempionu.

Pirms sezonas bija plānots, ka ekipāžā ar Andriasenu startēs 2003., 2004. un 2015.gada pasaules čempions Kaspars Stupelis, tomēr viņš neilgi pirms sezonas guva smagu traumu un trasē atgriezās vien sezonas otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!