Foto: Toms Kalnītis
"Openkart" čempionāta pirmajā posmā un "Movers.lv" balvas izcīņā, kas risinājās "Ātruma cilts" kartinga hallē Rīgā, triumfēja Andrejs Laipnieks, otrais viņa komandas biedrs Krišs Jaunzemis, bet trešo vietu pašās sacīkstes beigās izrāva Kristaps Grīnieks, informē sacensību rīkotāji.

Pirmo reizi "Openkart" čempionāta sacīkstē tika izmantots tā saucamais kausa izcīņas formāts, kurā katrs dalībnieks ar katru no šajā gadījumā sešiem kartingem veic četru minūšu braucienu, bet rezultāts ir katra brauciena labāko apļa laiku summa. Arī virziens neierasts - pretēji pulksteņa virzienam. Šāds formāts šogad tiks izmantots tikai šaurajās telpu trasēs, kur apdzīšana ir praktiski neiespējama. Formāta stiprās puses ir tas, ka rezultātu neietekmē kartingu tehniskais stāvoklis, otrkārt, praktiski ir izslēgtas nejaušības - tas, kurš ir tajā brīdī labākais, arī būs ātrāks, turklāt sacīkstei ir pilnībā jākoncentrējas jau ar pirmo braucienu, jāspēj ieiet ritmā, vēsta organizatori.

Uz sacīksti ieradās 33 dalībnieki, turklāt sastāvs bija viens no spēcīgākajiem visā "Openkart" sacīkšu vēsturē.

Laipnieks šājā posmā dominēja, esot ātrākais ar trim no sešiem kartingiem, turpretī esošais čempions Krišs Jaunzemis sev ierastā stilā izcēlās ar stabilitāti – ar katru no kartiem ieņemot 2., 3. vai 4. vietu. Ne visai veiksmīgs sākums bija diviem uzvaras pretendentiem Normundam Skreijam un Kristapa Grīniekam. Kristapam pēdējā braucienā izdevās izraut trešo vietu un kāpt uz goda pjedestāla, uz ceturto vietu atbīdot Freimani, bet piektais šoreiz Skreija.

Aizraujoša sacīkstes izskaņa izdevās cīņā par uzvaru Izaicinājuma kausā starp lielisku sniegumu demonstrējošajiem Kārli Kleinhofu un Renāru Paideru. Pirms pēdējā brauciena pārsvars bija Renāram, taču Kārlim izdevās uzvarēt ar 0,01 sekundes pārsvaru. Trešais šajā ieskaitē Mariss Kalniņš. Par lielu pārsteigumu parūpējās dienas otrs labākais čempionāta debitants Edgars Bambītis, kurš sacīkstes laikā vienubrīd pat atradās 10.pozīcijā, bet beigās ieņēma 16.vietu.

Komandām pārliecinoši uzvarēja čempionvienība "SNB Racing" ar Jaunzemi un Laipnieku sastāvā, bet otro vietu burtiski izrāva "Baltie" (Kristaps Grīnieks, Harijs Cīrulis), kuri summā tikai par punktu pārspēja "Movers.lv" vienību (Kaspars Ritums, Kārlis Kleinhofs un Artūrs Freimanis).

Dienas ātrākais apļa laiks Andrejam Laipniekam - 21,29 sekundes. "Movers.lv" balvu - apmaksātu dalību nākamajā posmā saņēma uzvarētājs Andrejs Laipnieks, bet speciālbalvu - Renārs Paiders.

Jāpiebilst, ka Andrejs Laipnieks un Kristaps Grīnieks aprīlī pārstāvēs Latviju "Red Bull Kart Fight" pasaules finālā Austrijā.

Sezonas turpinājums 26.februārī, ja laikapstākļi ļaus, ar ledus sacīksti Sporta kompleksa "333" veikparkā, bet pēc tam marta sākumā plānota sacīkste "333 Mols" trasē. Sezonas pirmo izbraukuma sacīksti "Triobet Kardikeskus" telpu trasē Tallinā un aprīlī jau ar sacīkstēm lielajās āra trasēs. Starp citu, sezonas pirmajā izbraukuma posmā Tallinā tiks aizvadīta kartinga kustības "Openkart" jubilejas, 250. sacīkste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!