Viesuļvētra "Patrīcija", kas tuvojas Meksikas Klusā okeāna piekrastei, var iespaidot šai valstī gaidāmo kārtējo F-1 čempionāta posmu, kam jānotiek novembra pirmajā svētdienā valsts galvaspilsētā Mehiko, brāļu Rodrigesu vārdā nosauktajā ielu trasē, vēsta ārzemju mediji.

"Patrīcija" ir kļuvis par piektās kategorijas orkānu pēc Sefaira-Simpsona skalas, un tā vēju maksimālais stiprums ir 72 metri sekundē, informējis ASV Nacionālais orkānu centrs. Gaidāms, ka "Patrīcija" izraisīs nokrišņu koncentrāciju Halisko, Kolimas, Mičoakanas un Gerrero štatos, kur var izcelties plūdi un zemes nogruvumi.

Savukārt F-1 dalībnieki uztraucas par to, kādu kaitējumu viesuļvētra un tās pavadošie nokrišņi var nodarīt trasei. "Ņemot vērā augstuma atšķirību, trase var kļūt par baseinu," norāda "McLaren" F-1 komandas pilots Džensons Batons. "Pagājušogad WEC sacīkstes laikā lija lietus un es ceru, ka organizatori no tā ir ieguvuši pietiekamu pieredzi."

Mehiko atrodas divu kilometru augstumā virs jūras līmeņa, kas var radīt grūtības ar aklimatizāciju gan pilotiem, gan tehnikai, jo retinātajā kalnu gaisa ne tik efektīgi strādās dzesēšanas sistēmas un dzinēji, bet antispārniem būs mazāks piespiedējspēks.

Kā zināms, Meksika F-1 kalendārā atgriežas pēc 23 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!