Foto: AFP/Scanpix

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā "OSCar O3" sacīkšu automašīna ceturtdien izcīnīja otro vietu Āfrikā notiekošā "Africa Eco Race" rallijreida devītajā posmā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē.

Krievijas un Latvijas ekipāža sacensību posmos uz goda pjedestāla kāpusi trešo reizi. Iepriekš tā tika pie uzvaras piektajā posmā, bet astotajā posmā izcīnīja trešo vietu.

Devītajā posmā ekipāžas veica 366 kilometrus, uzvaru otro dienu pēc kārtas izcīnot francūzim Žanam Sabatjē ("Bugga One"). Grigorovs/Saukāns viņam zaudēja deviņas minūtes un 13 sekundes, būdami otrie ātrākie savā T1 klasifikācijas grupā, kā arī pirmie savā 1.1 klasē.

Pēc deviņiem posmiem ieskaites līderis ir Sabatjē, bet Grigorovs/Saukāns pakāpušies par vienu vietu uz septīto pozīciju četras stundas 13 minūtes un 25 sekundes aiz līdera.

Savā grupā Grigorovs un Saukāns pašlaik ieņem ceturto pozīciju, bet savā klasē - trešo.

Attiecīgajā grupā pirms devītā posma sacensības turpināja 16 ekipāžas, bet attiecīgajā klasē - astoņas. Kopumā pirms šī posma šajā ieskaitē sacensības turpināja 32 ekipāžas.

"Africa Eco Race", kas tiek saukts arī par "īsto Dakaras ralliju", 12 posmu garumā ilgs līdz svētdienai ar finišu Dakarā, Senegālā. Šīs sacensības tika izveidotas pēc tam, kad "Dakaras" rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā "OSCar" atbalsta ekipāžas trasē atrodas arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā "Africa Eco Race" rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO" startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā "OSCar eO" automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis "Dakaras" rallijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!