Foto: ERC

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā "OSCar O3" sacīkšu automašīna trešdien ieņēma 21.vietu Āfrikā notiekošā "Africa Eco Race" rallijreida otrajā posmā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē.

Ekipāža 377 kilometrus garo posmu veica sešās stundās, 22 minūtēs un 40 sekundēs, no uzvaru izcīnījušā francūža Matjē Seradorī ("Predator") atpaliekot par divām stundām, vienas minūtes un četrām sekundēm.

Savā T1 klasifikācijas grupā Krievijas un Latvijas duets posmā ieņēma 12.vietu, bet savā 1.1 klasē tika uzrādīts septītais labākais laiks. Attiecīgajā grupā sacensības turpina 17 ekipāžas, bet attiecīgajā klasē - deviņas.

Pēc diviem posmiem šajā ieskaitē līderis ir čehs Miroslavs Zapletals (H3), bet Grigorovs/Saukāns atrodas 22.pozīcijā divas stundas, 28 minūtes un 22 sekundes nopakaļus. Savā grupā viņi pašlaik ieņem 11.pozīciju, bet savā klasē - septīto.

Kopumā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē pašlaik sacenšas 30 ekipāžas.

"Africa Eco Race", kas tiek saukts arī par "īsto Dakaras ralliju", 12 posmu garumā ilgs līdz 11.janvārim ar finišu Dakarā, Senegālā. Šīs sacensības tika izveidota pēc tam, kad "Dakaras" rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā "OSCar" atbalsta ekipāžas trasē atrodas arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā "Africa Eco Race" rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO" startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā "OSCar eO" automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis "Dakaras" rallijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!