Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējo gadu labākais rallijs pilots francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") svētdien nodrošināja sev arī šāgada pasaules rallija čempiona (WRC) titulu.

Ožjērs ar stūrmani Žiljēnu Ingrasiju svētdien uzvarēja WRC sezonas 12. posmā – Katalonijas rallijā –, tādējādi priekšlaicīgi nodrošinot pasaules čempiona titulu.

Lai Ožjērs vēl pirms sezonas beigām kļūtu par pasaules čempionu, viņam Spānijā atlika tikai finišēt pirmajā desmitniekā, lai izcīnītu vismaz vienu kopvērtējuma punktu.

Ožjērs par nepilnām 16 sekundēm apsteidza mājinieku braucēju Daniju Sordo ("Hyundai"), bet vēl minūti lēnāks bija trešās vietas ieguvējs Tjerī Nevils ("Hyundai").

"Šī bija fantastiska, bet smaga sezona. Esmu pateicīgs savai komandai. Mums visu nedēļas nogali bija perfekta mašīna. Bija patīkami to stūrēt," pēc uzvaras teica Ožjērs.

Tikmēr mājinieks Sordo, kurš bija līderis pēc pirmās dienas, pauda sarūgtinājumu, ka neizdevās uzvarēt.

"Tomēr apsveicu Sebastjanu ar čempiona titulu. Darīju, ko varēju. Vēlos pateikties sanākušajiem līdzjutējiem par atbalstu," atzīmēja Sordo.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Ožjēra kontā ir 222 punkti, viņam ar 127 punktiem seko Nevils un Ožjē komandas biedrs Andreass Mikelsens, kurš šajā posmā avarēja, esot trešajā pozīcijā. Pirmajam trijniekam seko divi "Hyundai" piloti Sordo un Haidens Padons, kuri guvuši attiecīgi 114 un 111 punktus.

Pēc Katalonijas rallija šī gada WRC čempionātā vēl notiks posmi Lielbritānijā un Austrālijā.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem, bet šogad viņam ir četras uzvaras desmit posmos. Čempiona titulu francūzis pērn bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas – no 2004. līdz 2012. gadam – čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču augusta beigās tika atcelts posms Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!