Foto: Red Bull

Pieckārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Ožjērs nenoliedz, ka viņa karjera WRC nebūs bezgalīga, un viņš jau domā par atvadām no šā sporta veida.

Šosezon Ožjērs ne tikai izcīnīja savu piekto titulu, bet arī piedzīvoja divas smagas avārijas – vienu testos, otro Somijas WRC rallijā.

"Es esmu par to domājis," franču pilotu citē WRC oficiālā mājas lapa. "Protams, kaut kādi momenti man liek aizdomāties par riskiem, kas man ir jāuzņemas, īpaši testos. Es neko nevarēju darīt ar to avāriju testos, tur man vienkārši nepaveicās. Uz ceļa bija liels akmens, līkums, kas jāizbrauc ar pilnu gāzi… Es nevarēju izvairīties, un tā bija smaga avārija."

"Es vienmēr analizēju milzumu lietu, ka ar mani notiek ceļā uz titulu un dzīvē kopumā, tā kā es nepieņemu lēmumus vieglu roku," atzīstas Ožjērs. "Joprojām domāju par dažādiem variantiem. Esmu godīgs pret sevi, un šobrīd es neesmu vēl neko izlēmis."

"Es izbaudu laiku, ko pavadu ar sievu un dēlu," viņš saka. "Protams, uz dzīvi var raudzīties citādāk, bet kad tu aizvadi tādas nedēļas nogalēs kā šī… Es Velsā neuzvarēju, taču guvu lielu baudu no braukšanas. Mums ir visātrākā mašīna čempionātā. Un tas taču arī ir jautri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!