Foto: Volkswagen Motorsport

Francūzis Sebastjens Ožjērs no "Volkswagen" komandas sestdien saglabāja stabilu līderpozīciju pēc Spānijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējā, 12.posma otrās dienas, turpinot tuvošanos čempiona titulam.

Ožjērs cīņu par titulu apdraud vienīgi viņa komandas biedrs Jari Mati Latvala no Somijas, kurš dienas gaitā pietuvojās līdz 27,3 sekundēm.

Kā ziņots, pēc piektdienas "dopiem" Ožjērs bija 36,6 sekunžu pārsvars.

Lai Ožjērs jau šajā posmā nodrošinātu sezonas čempiona titulu, viņam jāiekrāj par vismaz vienu punktu vairāk nekā savam komandas biedram Latvalam, kurš ir viņa vienīgais atlikušais konkurents cīņā par titulu.

Trešais kopvērtējumā pašlaik ir vēl viens soms Miko Hirvonens no "M-Sport" komandas, kurš atpaliek par minūti un 18,6 sekundēm.

Svētdien gaidāmi noslēdzošie četri ātrumposmi.

Pašreizējais čempions Ožjērs šosezon izcīnījis sešas uzvaras, un "Volkswagen" komanda jau otro gadu pēc kārtas garantējusi triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Ožjērs apsteidz Latvalu par 27 punktiem. Savukārt ļoti stabilā trešajā vietā ar 143 punktiem atrodas cits "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjenam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!