Foto: AFP/Scanpix/LETA

Franču autosporta zvaigzne Sebastjens Ožjērs no "M-Sport" komandas saglabājis līderpozīciju arī pēc pasaules čempionāta autorallijā (WRC) pirmā posma - Montekarlo rallija - otrās pilnās dienas.

Ožjērs, kurš līderis ir jau kopš sacensību pirmā ātrumposma, droši veica sestdienas ātrumposmus, lai arī neuzvarēja nevienā no tiem. Viņš par 33,5 sekundēm apsteidz igauni Otu Tenaku, kurš brauc "Toyota" komandā.

Savukārt trešais pašlaik ir vēl viens "Toyota" braucējs Jari Mati Latvala no Somijas, kurš Ožjēram zaudē jau vairāk nekā pusotru minūti.

Pēc pirmās dienas trešais bija spāņu braucējs Dani Sordo no "Hyundai", tomēr sestdien viņš piedzīvoja avāriju.

Savukārt augstajā 11. vietā kopējā ieskaitē ir iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempions Kalle Rovanpera no Somijas, kurš startē ar "Škoda" spēkratu. WRC2 ieskaitē 17 gadus vecais soms ir otrais.

Sezonas pirmais WRC posms noslēgsies svētdien, kas tiks aizvadīti noslēdzošie četri "dopi".

Ožjērs un Tenaks iepriekšējā sezonā bija komandas biedri, bet starpsezonā igaunis pievienojās "Toyota" rūpnīcas komandai.

Iepriekšējā sezonā triumfēja Ožjērs, izcīnot savu piekto WRC titulu pēc kārtas. Savukārt par vicečempionu kļuva Beļģijas pilots Tjerī Nevils no "Hyundai" komandas, kurš pēc pirmās dienas ir devītais, bet bronzu izcīnīja Tenaks, kurš tika atzīts par pērnā gada Igaunijas labāko sportistu.

Šosezon WRC kalendārā ir 13 posmi, sezonai noslēdzoties novembra vidū ar etapu Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!