Foto: Volkswagen Motorsport

Pēdējo trīs gadu pasaules čempions Sebastjans Ožjērs ("Volkswagen") svētdien tika pie pirmās uzvaras pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā kopš februāra.

Ožjērs svētdien triumfēja pasaules čempionāta devītajā posmā Vācijā, tiekot pie savas trešās uzvaras sezonā un nostiprinoties kopvērtējuma vadībā. Pirms tam pēdējo uzvaru franču pilots bija izcīnījis sezonas sākumā, WRC ziemas posmos Montekarlo un Zviedrijā.

Francijas sportists sestdien pārņēma līderpozīcijas rallija kopvērtējumā, ko nosargāja arī svētdien, summā par 20,3 sekundēm apsteidzot spāņu pilotu Dani Sordo ("Hyundai").

Tikmēr Sordo otro vietu ieguva ar grūtībām, jo viņš tikai par 0,1 sekundi apsteidza savu komandas biedru Tjerī Nevilu, kamēr ceturtais šajā posmā bija pirmās dienas līderis norvēģis Andreass Mikelsens ("Volkswagen").

Vācijas rallija rīkotāji drošības apsvērumu dēļ atcēla sacensību pēdējo ātrumposmu, līdz ar to rallija galīgo kopvērtējumu noteica pēc 16 "dopu" rezultātiem.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Ožjēra kontā ir 169 punkti. Viņam ar 110 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 94 punktiem ieņem divi "Hyundai" braucēji Nevils un jaunzēlandietis Haidens Padons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!