Foto: AP/Scanpix

Par vienu miljonu mārciņu (1,4 miljoni eiro) tiek pārdota leģendārā brazīliešu F-1 pilota Airtona Sennas "Toleman-Hart" formula, ar kuru viņš startēja 1984.gada F-1 čempionātā, vēsta britu mediji.

Iepriekšējais braucamrīka īpašnieks bija kādreizējais autosportists Stefans Johansons, bet tagad tā pieder kompānijai "Prindiville", raksta izdevums "Autosport".

Sennas kādreizējā "Toleman-Hart" formula esot teicamā stāvoklī, un krāsojums pilnībā atbilst tam, kāds bolīdam bija 1984.gada Monako "Grand Prix" posmā, kurā brazīliešu pilots izcīnīja otro vietu.

"Es neticu mistikai, taču reizēm, kad aizkavējos mūsu autosalonā, jūtu kādu klātbūtni," saka kompānijas "Prindeville" īpašnieks Alekss Prindevils. "Zālē viennozīmīgi ir mainījusies atmosfēra, un tas notika pēc tam, kad nolēmām pārdot tur izstādīto Airtona Sennas formulu. Turklāt nevaru teikt, ka man kļūst bail, vienkārši jūtu, ka zālē neesmu viens. Iespējams, mani iespaido tas, ka zinu šīs mašīnas fantastisko vēsturi, jo tā ir saistīta ar vienu no dižākajiem pilotiem un vienu no šausmīgākajām autosporta traģēdijām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!