Foto: F64
Pasaules blakusvāģu čempionāta posmam, kas 6. un 7.jūnijā pirmoreiz risināsies Stelpē, pieteikušās 36 ekipāžas, bet kopumā "Pīlādžu mototrasē" startēs 85 ekipāžas, vēsta sacensību mājas lapa.

6. un 7. jūnijā Stelpē, sporta un atpūtas parkā "Pīlādžu mototrase" norisināsies pasaules čeempionāta posms blakusvāģiem un Eiropas čempionāta posms kvadracikliem. Paralēli šīm sacensībām norisināsies arī BMA Austrumeiropas čempionāts citās blakusvāģu klasēs: senioriem, veterāniem un blakusvāģiem ar gaisa dzesēšanu.

Pasaules čempionāta ieskaitē startēs četri Latvijas pārstāvji - kantētāji Kaspars Stupelis, Elvijs Mucenieks, Haralds Kurpnieks un Ilvars Skultāns.

Pašreizējie pasaules čempionāta līderi ir francūži Valentīns Žiro/Nikolā Musē. Etjēna Baksa/Kaspara Stupeļa ekipāža dala otro vietu ar Benu Adriaensenu/Benu van den Bogārtu un turpat netālu ceturtajā pozīcijā ir Jans Hendrikss ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku. Pie punktiem šajā sezonā izdevies tikt ir arī Kerta Varika/Haralda Kurpnieka ekipāžai, kuri pašreiz ieņem 15.vietu un Tanela Rēsnas/Ilvara Skūltāna ekipāžai, kura dala 29. vietu.

Eiropas čempionāta posmam kvadraciklu klasē dalību apstiprinājuši 25 sportisti, ieskaitot astoņus Latvijas pārstāvjus, kas centīsies sevi pierādīt pašmāju trasē. Pēc aizvadītajiem trijiem Eiropas čempionāta posmiem, sacensību līderpozīcijā nostiprinājis Edgars Menģelis.

Pārējās blakusvāģu klasēs pie starta stāsies 49 ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!