Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo trīs gadu pasaules čempions Sebastjans Ožjērs no Francijas sestdien pārņēma pasaules rallija čempionāta (WRC) devītā posma, kas norisinās Vācijā, līderpozīcijas.

Sestdien autobraucēji aizvadīja Vācijas posma otro dienu, kurā vajadzēja veikt piecus "dopus".

Tos vislabāk veica "Volkswagen" pilots Ožjērs, kurš kopvērtējumā tagad par 33 sekundēm apsteidz pirmās dienas līderi Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas, kurš ir francūža komandas biedrs.

Tikmēr trešo vietu, atpaliekot no līdera 37 sekundes, ieņem spāņu pilots Danijs Sordo ("Hyundai").

"Esmu tuvākajiem konkurentiem priekšā par 30 sekundēm, taču vēl nevaru justies komfortabli, jo svētdien mums jāveic vēl kopumā 60 kilometri," pēc otrās dienas izteicās Ožjērs, kurš iepriekšējo WRC uzvaru izcīnīja vien februārī sezonas otrajā posmā Zviedrijā.

Kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 143 punkti. Viņam ar 98 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 84,5 punktiem ieņem pieredzējušais soms Jari Mati Latvala no "Volkswagen".

Pagājušajā sezonā Ožjērs uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjērs tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču šonedēļ tika atcelts etaps Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!