Foto: Yamaha Motor Europe N.V.
Beļģijas motokrosa izlases pārstāvis, šāgada pasaules vicečempions Džeremijs van Horebēks priecājas, ka šogad šīs prestižās sacensības notiks Latvijā, Ķeguma trasē, kas beļģu sportistiem esot ļoti parocīga, vēsta Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisijas mājas lapa.

"Tas ir jauki, ka "Nācijas" norisināsies Latvijā. Šī valsts ir diezgan tālu no citām Eiropas valstīm un daudziem nāksies lidot ar lidmašīnu, bet es tik un tā domāju, ka ieradīsies varens skaits atbalstītāju," saka beļģu motokrosists. "Arī pati trase ir ļoti jauka un noteikti būs kupls skaits latviešu fanu, vismaz man tā šķiet."

Startējot MXGP pasaules čempionātā, van Horebēks "Zelta Zirga" trasi Ķegumā iemēģinājis ne vienu reizi vien un uzskata, ka tā ir ļoti laba un piemērota šādam pasākumam – segums un trases sagatavotība vienmēr esot augstā līmenī. "Ķeguma trasē esmu bijis nu jau vairākus gadus pēc kārtas. Tā ir nedaudz smilšaina, kas mums, Beļģijas braucējiem šķiet perfekta," viņš saka. "Tā vienmēr ir ļoti labā stāvoklī un es ceru, ka mūsu valsts izlasei izdosies uzvarēt arī šogad!"

Pērn tieši Beļģijas izlase triumfēja Nāciju krosā.

Kā zināms, Nāciju kausa izcīņa solomotocikliem šogad risināsies Latvijā, uz "Zelta Zirga" trasi atvedot visas pasaules motokrosa "karaļus". Sacensības risināsies šajā nedēļas nogalē, 27. un 28.septembrī, un bez aizraujošām cīņām trasē līdzjutējiem tiek solīta arī plaša izklaides programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!