Foto: Reuters/Scanpix

Otrs lielākais autoražotājs pasaulē, "Volkswagen Audi Group" (VAG) , izskata iespēju pievienoties F-1 pasaules čempionātam, vēsta ārzemju mediji.

Vācu autoražotāju esot iedvesmojuši konkurentu "Mercedes" panākumi - kā zināms, komanda un tās pilots Lūiss Hamiltons šogad izcīnīja F-1 čempionu titulus. Lai izvērtētu potenciālos ieguvums, kompānijai pievienojoties F-1, VAG koncernam piederošais "Audi" zīmols piesaistījis bijušo "Ferrari" F-1 komandas vadītāju Stefano Domenikali, kam jāveic izpēte, ziņo BBC, atsaucoties uz anonīmu informācijas avotu kompānijā.

BBC gan norāda, ka "Volkswagen" pievienošanos "karaliskajām" autosacīkstēm varētu apgrūtināt koncerna vadītāja Ferdinanda Pīha un F-1 promoutera Bērnija Eklstouna "sarežģītās attiecības" kā profesionālā, tā personiskajā plānā.

VAG bija iekļauti autoražotāju darba grupā, kas izstrādāja jaunos hibrīda turbodzinēju noteikumus, kas tika ieviesi šosezon, taču kompānija atteicās veidot savu F-1 komandu un pie šādas nostājas turas joprojām, taču jaunākā informācija liecina, ka "VW" valde nu jau uzskata, ka F-1 šobrīd ir efektīgāka reklāmas platforma par tām motoru sporta disciplīnām, kurās kompānija iesaistīta.

Kā zināms, "Volkswagen" rūpnīcas komanda piedalās pasaules rallija čempionātā (WRC), kurā divus gadus pēc kārtas izcīnījusi individuālo un komandas čempionu titulu, turklāt šā gada vidū tika paziņots, ka WRC tā paliks vismaz vēl piecus gadus. Savukārt "Audi" ir viens no spēcīgākajiem brendiem autošosejā - tas piedalās FIA WEC ("World Endurance Championshi") seriālā un Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM).

VAG koncernā bez "Volkswagen" un "Audi" ietilpst tādi zīmoli kā "Porsche", "Lamborghini", "Bugatti", "Bentley", "Škoda" and "Seat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!