Foto: ReinisNitiss.com

Sestdien Lidenhilas trasē notikušajā Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtajā posmā World RX of Great Britain Jānis Baumanis pēc divām kvalifikācijām ieņēma 12. vietu, bet jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojās pēdējā – 22. vietā, informē sportista pārstāvji.

Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijā uzrādīja sesto, bet otrajā – divdesmito ātrāko laiku. Pirmo dienu viņš noslēdza ierindojoties 12. vietā.

Pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja 13. ātrāko laiku, savukārt otrajā kvalifikācijā, pēc sadursmes ar Niklasu Grenholmu, Nitiša laiks anulēts.

Otrās kvalifikācijas braucienā kā trešais aizbraucu pamattrasē, kur pirmajā līkumā starp mani un Grenholmu, notika, manuprāt, sacīkšu incidents. Sadursmes rezultātā abi sagriezāmies un zaudējām laiku. Diemžēl tiesneši šo situāciju vērtēja citādāk un man parādīja melno karogu. Tādējādi paliku vispār bez rezultāta un punktiem, kas svētdienas uzdevumu, iekļūt pusfinālā, nu sarežģījis vēl vairāk. Rīt būs jauna diena, cerams veiksmīgāka par šo!" pēc pirmās sacensību dienas stāstīja Nitišs.

Svētdien notiks divas noslēdzošās kvalifikācijas, kā arī sacensību finālbraucieni.

Paralēli pasaules čempionāta ieskaitei norisinājās arī Eiropas rallijkrosa čempionāts Super1600 klases automašīnām, kā arī sacensības RX Lites klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!