Foto: AFP/Scanpix

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas otrā posma Zviedrijā līderi piektdien kļuvis "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš izmantoja iepriekšējo divu gadu čempiona francūža Sebastjans Ožjēra problēmas ar logu tīrītājiem.

Ožjē, kurš arī pārstāv "Volkswagen" komandu, atradās līderpozīcijā līdz piektajā no deviņiem dienas ātrumposmiem pārstāja strādāt viņa logu tīrītāji. Vēlāk francūzis taranēja sniega valni un zaudēja vēl aptuveni 30 sekundes.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad Mikelsens par 19,1 sekundi apsteidz Tjerī Nevilu no Beļģijas ("Hyundai"), vēl par nieka 0,3 sekundēm lēnāks ir norvēģis Madss Estbergs ("Citroen"), bet Ožjērs ieņem ceturto vietu, atpaliekot par 24,7 sekundēm.

Kamēr Ožjēra cerības uz panākumu joprojām ir reālas, to pašu nevar teikt par trīsreiz Zviedrijā triumfējušo vēl vienu "Volkswagen" braucēju Jari Mati Latvalu no Somijas, kurš avarēja 500 metrus pirms astotā ātrumposma finiša un zaudēja astoņas minūtes.

Sestdien gaidāmi nākamie astoņi ātrumposmi, bet sacensības noslēgsies svētdien.

Kā ziņots, sezonas pirmajā etapā, kas janvārī risinājās Montekarlo, Ožjērs uzvarēja, bet viņam sekoja Latvala un Mikelsens.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!