Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules motošosejas čempionāta 16.posmā - Malaizijas "Grand Prix" - prestižākajā "MotoGP" klasē svētdien lietus pielietā trasē uzvaru izcīnīja spānis Danijs Pedrosa no "Repsol Honda" komandas, tiekot pie piektā panākuma pēdējās sešās sacīkstēs.

Sacīkstes no "pole-position" uzsāka Pedrosas tautietis un sīvākais konkurents kopvērtējumā Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" vienības, bet sacīkstes vidū abi sportisti apmainījās vietām.

Brauciena laikā tika piedzīvotas daudzas avārijas, kas pēc 13 no 20 aizvadītajiem apļiem organizatoriem lika izkārt sarkanos karogus un pārtraukt sacīkstes.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja pagājušā gada pasaules čempions austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda"), kurš pēc sezonas beigs karjeru.

Divus posmus pirms sezonas beigām čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 330 punktiem saglabāja Lorenso, kuram līdz 23 punktiem pietuvojās Pedrosa. Savukārt trešajā vietā ar 213 punktiem joprojām atrodas Stouners.

Tikmēr pasaules čempions svētdien kļuva zināms "Moto 3" klasē. Uzvaru kopvērtējumā garantēja "Red Bull KTM Ajo" komandas vācu braucējs Sandro Kortēze.

Malaizijas "Grand Prix" izcīņā uzvarēja tieši Kortēze, kurš par nieka 0,028 sekundēm apsteidza savu no pirmās pozīcijas startējušo mājinieku Zulfahmi Hairudinu no "AirAsia-SIC-Ajo" komandas. Viņš kļuva par pirmo malaizieti, kurš kāpis uz goda pjedestāla pasaules čempionātā motošosejā.

Līdz ar to divus posmus pirms sezonas beigām Kortēze tagad par 73 punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju Luisu Salomu no Spānijas ("RW Racing GP"), bet šajā laikā viens braucējs nevar izcīnīt vairāk par 50 punktiem. Malaizijas posmā Saloma ieņēma ceturto vietu.

Kortēze kļuvis par pirmo vācu braucēju kopš 1993.gada, kurš uzvarējis mazākajā pasaules čempionāta klasē, kā arī par visu laiku pirmo braucēju, kurš ar KTM motociklu izcīnījis pasaules čempiona titulu šosejā.

Pasaules motošosejas čempionāta braucējiem šosezon vēl atlicis aizvadīt Austrālijas un Valensijas "Grand Prix" izcīņas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!