Foto: AP/Scanpix
Par prestižā Dakaras rallijreida kopvērtējuma līderi vieglo automobiļu klasē svētdien vajadzēja kļūt pašreizējam čempionam Stefanam Peteranselam no Francijas, tomēr organizatoru lēmums viņam to liedza izdarīt.

Aizvadītajā 242 kilometrus garajā sacensību otrajā posmā ar "Mini" braucošais desmitkārtējais čempions Peteransels sākotnēji finišēja pirmais, distanci veicot divās stundās 35 minūtēs un 38 sekundes. Otrajā vietā divas minūtes un 35 sekundes aiz uzvarētāja finišēja DĀR autobraucējs Žinels de Viljērs ("Toyota"), bet trešais bija francūzis Ronans Šabo (SMG).

Tomēr vēlāk organizatori uzvaru posmā piešķīra 2010.gada sacensību uzvarētājam Karlosam Sainsam no Spānijas, kurš tuksnesī organizatoru dēļ apmainījās. Līdz ar to oficiāli Peteransels šajā posmā bija otrais, bet trešais bija de Viljērs.

Tādējādi kopvērtējumā pirmais ir Sainss, kurš par piecām minūtēm un piecām sekundēm apsteidz Peteranselu.

Ar Latvijā būvēto automašīnu "OSCar O3" sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš otro posmu noslēdza 129.vietā 132 sportu konkurencē, kopvērtējumā atkāpjoties uz 125.pozīciju.

Motociklu ieskaitē svētdien uzvarēja Hoans Varreda Vorts ("Husqvarna") no Spānijas, kurš kļuva par kopvērtējuma līderi. Viņš par piecām minūtēm un 36 sekundēm apsteidz ar KTM braucošo Ruvenu Fariju no Portugāles.

Smago automašīnu klasē otrajā posmā ātrākais bija Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs, tādējādi saglabājot kopvērtējuma pirmo vietu.

Šīgada sportisti "Dakaras" rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!