Foto: AP/Scanpix

Francijas sportists Stefans Peteransels no "Peugeot" komandas Dakaras rallijreida priekšpēdējā, 11., posmā samazināja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Sebastjanu Lēbu, taču tas viņam netraucē tuvoties šo sacensību 13. titulam karjerā.

Priekšpēdējā posmā uzvaru izcīnīja deviņkārtējais pasaules čempions rallijā (WRC) Lēbs ("Peugeot"), kurš 292 kilometrus garo posmu no Sanhuanas līdz Riokvarto veica trīs stundās 21 minūtē un 15 sekundēs.

Tikmēr Peteransels ierindojās otrajā vietā, Lēbam zaudējot 18 sekundes, bet trešais finišēja argentīnietis Orlando Terranova ("Mini"), kurš no posma uzvarētāja atpalika vairāk nekā sešarpus minūtes.

Pirms noslēdzošā posma Peteransels savu tuvāko sekotāju Lēbu apsteidz par piecām minūtēm un 32 sekundēm, kamēr trešajā vietā esošais "Peugeot" pilots Sirils Desprē atpaliek teju 33 minūtes.

Savukārt motociklu klasē uzvarai tuvojas Sems Sanderlends, kurš brauc ar KTM spēkratu.

Priekšpēdējā posmā uzvaru izcīnīja portugālis Paulu Gonsālvešs ("Honda"), kurš distanci veica trīs stundās 18 minūtēs un 47 sekundēs, tuvāko sekotāju Hoanu Barredu ("Honda") apsteidzot par minūti un deviņām sekundēm, kamēr trešais bija francūzis Adrjēns van Bēferēns ("Yamaha"), kurš bija vēl pusotru minūti lēnāks.

Tikmēr Sanderlends bija piektais, Gonsālvešam zaudējot septiņas minūtes un 25 sekundes, taču tas netraucēja viņam saglabāt drošu pārsvaru kopvērtējumā. Pirms pēdējā posma brits tuvāko sekotāju austrieti Matīasu Valkneru (KTM) apsteidz par 33 minūtēm un deviņām sekundēm, kamēr trešais ir spānis Herards Farress Gveļs, kurš ir vēl četras minūtes lēnāks.

Jau ziņots, ka spēcīga lietus dēļ tika atcelts sacensību devītais posms, kura aizvadīšana bija iecerēta trešdien.

Jau iepriekš šogad bija atcelts pagājušajā sestdienā paredzētais sestais ātrumposms, bet vairāki citi etapi tikuši saīsināti.

Dienvidamerikā notiekošais Dakaras rallijreids finišēs sestdien ar 12.etapu. Dalībnieki šogad sacenšas Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā Dakaras rallijreidā kopā bijis labākais 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!