Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējais čempions Stefans Peteransels no Francijas ("Mini") trešdien palielināja savu līderpozīciju prestižā Dakaras rallijreida kopvērtējumā, uzvarot piektajā ātrumposmā.

172 kilometrus garajā distancē, kurā sportisti atstāja Peru un finišēja Čīlē, uzvaru izcīnīja Peterhansela komandas biedrs Nani Roma no Spānijas, bet franču braucējs viņam zaudēja minūti un 23 sekundes.

Peteransels tuvākais sekotājs, 2011.gada uzvarētājs, ar bagiju startējošais Nasers al Atija no Kataras, kurš bija labākais iepriekšējos divos posmos, šoreiz finišēja vien septītais, un francūža pārsvars kopvērtējumā pieauga no piecām minūtēm un 16 sekundēm līdz deviņām minūtēm un 54 sekundēm.

Roma uzvarēja savā karjerā sestajā Dakaras rallijreida ātrumposmā, tomēr kopvērtējumā viņš no Peterhansela joprojām atpaliek vairāk nekā 37 minūtes, kas dod sesto vietu.

Ar Latvijā būvēto automašīnu "OSCar O3" sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc piektā ātrumposma kopvērtējumā ieņem 106.pozīciju, līderim zaudējot vairāk nekā 18 stundas.

Motociklu ieskaitē par posma uzvarētāju kļuva francūzis Davids Kasto ar "Yamaha" motociklu, kuram 69 sekundes zaudēja kopvērtējuma līderis, tautietis Olivjē Pens, kurš arī brauc ar "Yamaha".

Kopvērtējumā tagad Pens apsteidz Kasto par minūti un 15 sekundēm.

Tikmēr smago automašīnu klasē līderpozīciju atguva Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Tāpat trešdien bija arī kāds traģisks notikums. Pēc divu taksometru un "Dakaras" rallijreida atbalsta automašīnas sadursmes netālu no Čīles un Peru robežas gājuši bojā divi cilvēki, bet vēl septiņi ievainoti.

Šīgada sportisti "Dakaras" rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!