Foto: AP/Scanpix
Francijas autosporta leģenda Stefans Peteransels ("Mini") pēc trešdien izcīnītās otrās vietas "Dakaras" rallijreida desmitajā posmā samazinājis vieglo automobiļu kopvērtējuma līdera Nani Romas pārsvaru.

Par 631 kilometra garā posma uzvarētāju trešdien tika kronēts Peteransela komandas biedrs Kataras sportists Nasers al Atija, bet francūzis bija otrais, atpaliekot par trim minūtēm un 50 sekundēm, savukārt trešajā vietā finišēja spānis Roma ("Mini"), līderim zaudējot 13 minūtes un 45 sekundes.

Kopvērtējumā Peteransels samazinājis Romas pārsvaru līdz divām minūtēm un 15 sekundēm, bet trešais šobrīd ir al Atija, kurš no Spānijas autosportista atpaliek par 46 minūtēm un vienu sekundi.

Zīmīgi, ka abi uzvaras pretendenti iepriekš "Dakaras" sacīkstēs uzvarējuši arī motociklu klasē. Roma līdz šim vienīgo reizi 2004.gadā bija labākais tieši uz diviem riteņiem, bet Peteransels karjeras sākumā sešas reizes kļuva par "Dakaras" rallijreida čempionu motociklu klasē, bet nu jau piecas reizes uzvarējis arī vieglo automobiļu vērtējumā.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 43.vietu. Kopvērtējumā ar "OSCar" braucošā ekipāža pakāpusies uz 33.vietu, Romam zaudējot vairāk nekā 21 stundu.

Tikmēr viens no slavenākajiem šī rallijreida dalībniekiem spānis Karloss Sainss (SMG) desmitajā posmā avarēja un izstājās no sacensībām.

Savukārt motociklu konkurencē uzvaru trešdien izcīnīja ar KTM braucošais Hoans Barreda no Spānijas, kurš par septiņām minūtēm un 42 sekundēm apsteidza portugāli Elderu Rodrigešu ("Honda").

Kopvērtējumā vadību saglabājis spānis Marks Koma (KTM), kurš par 44 minūtēm un 24 sekundēm apsteidz Barredu, kamēr trešais ir vēl viens Spānijas motosportists Hordi Viladoms (KTM).

Šīgada "Dakaras" rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē.

"Dakaras" rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!