Foto: AFP/Scanpix

Divpadsmitkārtējais Dakaras rallija čempions Stefans Peteransels ("Peugeot") pirmdien Bolīvijā uzvarēja šī gada sacensību septītajā posmā, kopvērtējumā palielinot pārsvaru pār tuvāko sekotāju un komandas biedru, deviņkārtējo pasaules čempionu rallijā (WRC) Sebastjanu Lēbu.

Peteransels 161 kilometru garo posmu veica vienā stundā 54 minūtēs un astoņās sekundēs, Lēbu apsteidzot par 48 sekundēm. Savukārt trešais finišēja 2009. gada Dakaras rallija uzvarētājs Žinels de Vilje ("Toyota") no Dienvidāfrikas Republikas, Peteranselam zaudējot trīs minūtes un 33 sekundes.

"Šis bija īss, bet ļoti interesants ātrumposms," pēc finiša atzina Peteransels. "Bija daudz jāorientējas un tas nebija viegli. Man bija vienkāršāk, jo pa priekšu brauca divas mašīnas un pēdas, kam sekot, taču mums pašiem labi sanāca navigēt. Trasē bija dažas nelielas kāpas, ne pārāk sarežģītas, taču tādā augstumā dzinējiem vairs nav tik daudz jaudas. Tāpēc ātrumposms bija īss, bet sarežģīts, un neliels pārsvars arī ir pārsvars. Kopvērtējumā esam joprojām cieši blakus, tāpēc sacīkste ir interesanta visiem, manuprāt. Joprojām ir cīņa, un tas ir galvenais."

Peteransels tagad Lēbu apsteidz par minūti un 57 sekundēm, kamēr trešais ir 2014. gada rallijreida čempions Nani Roma ("Toyota"), kurš līderim zaudē 11 minūtes un septiņas sekundes.

Tikmēr motociklu klasē uzvaru izcīnīja amerikānis Rikijs Brabeks ("Honda"), kurš tuvāko sekotāju portugāli Paulu Gonsalvešu ("Honda") apsteidza par minūti un 44 sekundēm. Tikmēr trešais finišēja brits Sems Sanderlends(KTM), kurš bija vēl divas minūtes un 59 sekundes lēnāks.

"Esmu uzvarējis Dakaras rallija ātrumposmā - tas ir neticami!" pēc finiša priecājās moto ieskaites ātrākais braucējs Rikijs Brabeks. "Man trūkst vārdu, kā aprakstīt savas sajūtas, jo vēl nekad nebiju uzvarējis Dakaras rallijreida ātrumposmā. Rallija pirmajā dienā man bija iespēja, otrajā arī, taču es nedaudz "atlaidu", jo zināju, ka trešajā mūs gaida ļoti sarežģīta navigācija. Šobrīd kopvērtējumā esmu ap otro desmitu, bet mans mērķis ir TOP10. Negribētu būt zemāk, jo mans mērķis bija labāko piecinieks. Redzēsim, kā viss turpināsies."

Sanderlendes pēc šī posma palielinājis savu vadību kopvērtējumā, jau par 17 minūtēm un 45 sekundēm apsteidzot čīlieti Pavlo Kvintanilju ("Husqvarna"), kamēr trešais ir francūzis Adrjēns van Bēferēns ("Yamaha"), kurš ir vēl četrarpus minūtes lēnāks.

Septītais posms norisinājās Bolīvijā, kur tiks iesākts arī astotais etaps, kas finišēs Argentīnā.

Sākotnēji šajā posmā bija paredzēts veikt 320 kilometrus, bet trases apstākļu dēļ tas tika saīsināts līdz 161 kilometram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!