Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Peugeot" sporta nodaļa publicējusi attēlus ar "2008 DKR" apvidus automobili, kas nākamgad debitēs Dakaras rallijreidā. Francūži nolēma neaprīkot šo spēkratu ar visu riteņu piedziņu, vilkmi novadot tikai uz aizmugurējiem riteņiem.

Tādējādi "Peugeot 2008 DKR" startēs bagiju ieskaitē, kur prasības pret automobiļa tehniku ir nedaudz zemākas salīdzinājumā ar kategoriju, kurā, piemēram, šogad piedalījās un uzvarēja "X-Raid" komandas "MINI Countryman".

"Peugeot 2008" izskata bagijs aprīkots ar 37 collu (ārējais diametrs) "Michelin" bezceļiem piemērotām riepām. Detalizētāku informāciju par "Peugeot 2008 DKR" tehniskajiem risinājumiem autoražotājs neatklāj.

Ar šo bagiju nākamajā Dakaras rallijreidā, kas norisināsies Dienvidamerikas teritorijā, startēs spānis Karloss Sainss un francūzis Sirils Desprē.

Tādējādi "Peugeot" atgriežas Dakaras rallijā pēc 25 gadu pauzes – pēdējo reizi šis franču autoražotājs prestižajās izturības sacensībās startēja 1990. gadā ar "Peugeot 405 T16", izcīnot "Peugeot" uzvaru šajā rallijreidā ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!